avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 918 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Popriri salariu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Popriri salariu

Buna seara !Mama mea se confrunta cu o situatie :are 4 popriri pe cont de la 4 banci ,deci din 1400 lei i se opreste 1000 lei.Am citit pe internet ca mai mult de 30% din salariu nu poate sa iti puna poprire.Este in regula?
Cel mai recent răspuns: tanasieadriana , utilizator 10:48, 25 August 2014
Corect e sa i se retina jumatate pt toate 4.
Ce se poate face?
Cota de 1/3 din venitul net realizat se refera la o singura poprire. In cazul mai multor popriri, suma acestora nu poate depasi 1/2 din venitul net realizat. Am o nedumerire. Cum are popriri de la 4 banci?
Are 4 popriri de la 4 banci ,mai poate face ceva?
1. Angajatorul (prin serviciul de specialitate) stie (sau ar trebui sa stie) ca nu-i poate retine mai mult de 1/2 din salariu.

2. Asadar angajatorul este cel care trebuie sa imparta jumatate din salariu la cei 4 creditori.

Alte discuții în legătură

Popriri salariu luciffere luciffere Ma aflu in urmatoarea situatie. Datorita faptului ca nu mi-am mai putu platii creditele, 3 la numar, primele doua institutii au trimis angajatorului executare ... (vezi toată discuția)
Cum se procedeaza in cazul a 2 popriri? api7 api7 Am o poprire pe conturi ,de la un card de cumparaturi. Executorul a pus apoi poprire si la angajator,desi acesta imi vira salariul in unul din conturile pe ... (vezi toată discuția)
Am 2 executori si unul a pus deja poprire pe salariu dar daca cere si al 2-lea se poate cumula si sa se faca o poprire??? sau pot cere prescriptia Moldayasi Moldayasi Am 2 executori si unul a pus deja poprire pe salariu dar daca cere si al 2-lea se poate cumula si sa se faca o poprire??? Sau pot cere PRESCRIPTIA (vezi toată discuția)