avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 993 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Popriri salariu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Popriri salariu

Buna seara !Mama mea se confrunta cu o situatie :are 4 popriri pe cont de la 4 banci ,deci din 1400 lei i se opreste 1000 lei.Am citit pe internet ca mai mult de 30% din salariu nu poate sa iti puna poprire.Este in regula?
Cel mai recent răspuns: tanasieadriana , utilizator 10:48, 25 August 2014
Corect e sa i se retina jumatate pt toate 4.
Ce se poate face?
Cota de 1/3 din venitul net realizat se refera la o singura poprire. In cazul mai multor popriri, suma acestora nu poate depasi 1/2 din venitul net realizat. Am o nedumerire. Cum are popriri de la 4 banci?
Are 4 popriri de la 4 banci ,mai poate face ceva?
1. Angajatorul (prin serviciul de specialitate) stie (sau ar trebui sa stie) ca nu-i poate retine mai mult de 1/2 din salariu.

2. Asadar angajatorul este cel care trebuie sa imparta jumatate din salariu la cei 4 creditori.

Alte discuții în legătură

Cum se procedeaza in cazul a 2 popriri? api7 api7 Am o poprire pe conturi ,de la un card de cumparaturi. Executorul a pus apoi poprire si la angajator,desi acesta imi vira salariul in unul din conturile pe ... (vezi toată discuția)
Popriri salariu luciffere luciffere Ma aflu in urmatoarea situatie. Datorita faptului ca nu mi-am mai putu platii creditele, 3 la numar, primele doua institutii au trimis angajatorului executare ... (vezi toată discuția)
Am 2 executori si unul a pus deja poprire pe salariu dar daca cere si al 2-lea se poate cumula si sa se faca o poprire??? sau pot cere prescriptia Moldayasi Moldayasi Am 2 executori si unul a pus deja poprire pe salariu dar daca cere si al 2-lea se poate cumula si sa se faca o poprire??? Sau pot cere PRESCRIPTIA (vezi toată discuția)