avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 826 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Ce procent din salar reprezinta concediul pre si post ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Ce procent din salar reprezinta concediul pre si post natal?

pot beneficia de 126 de zile de concediu post si pre natal chiar daca intra sotul in concediul de crestere al copilului iar eu(mama ma intorc la servici dupa cele 126 zile?
Cel mai recent răspuns: burlacuirina , utilizator 13:09, 25 August 2014
1. Tatal copilului poate beneficia de concediu crestere copil (CCC) dupa ce se termina concediul de maternitate luat de mama copilului.

2. - Cuantumul brut lunar al indemnizaţiei de maternitate este de 85% din baza de calcul.
- Baza de calcul este formata din media veniturilor brute din cele 6 luni anterioare lunii in care ati intrat in concediu de maternitate, venituri pentru care angajatorul a platit cota de contribuie de 0,85% pentru concedii si indemnizatii.
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu prenatal si crestere copil pfa Sacharisa Sacharisa Pentru PFA: 1) Daca pentru cele 12 luni de calculare a concediului de maternitate, 6 luni am fost PFA si 6 luni nu am avut venit pana la nastere, mai ... (vezi toată discuția)
Concediu pre si post-natal alexa1305 alexa1305 Buna ziua.As vrea sa stiu cum se calculeaza indemnizatia pentru cele 126 de zile de concediu pre si post-natal, de asemenea si indemnizatia de maternitate de 2 ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal marusia80m marusia80m Buna ziua, as vrea sa stiu daca procentul de 85 % de la concediu prenatal si cel pentru cresterea copilului se calculeaza din venitul net sau 85 % din venitul ... (vezi toată discuția)