Buna ziua,
In curand imi voi schimba numele de familie si as vrea sa stiu care sunt pasii pe care trebuie sa-i urmez in acest demers.Mentionez ca in urma casatoriei mi-am pastrat numele de fata insa acum fiind insarcinata vreau sa trec pe numele sotului.
As vrea cateva sfaturi pentu a fii pregatita si informata in legatura cu acest subiect.
O zi buna tuturor!
1. Cerere de aprobare a schimbarii numelui de familie mentinut la casatorie cu numele sotului, adresata primarului din localitatea unde aveti domiciliul
2. Publicarea cererii de schimbare de nume şi/sau prenume în Monitorul Oficial, Partea III
Se face pe baza:
- cererii de publicare (formular tip) a intenţiei de schimbare a numelui/ prenumelui catre Monitorul Oficial al Romaniei, partea a III-a, avizata de către funcţionarul de stare civila de la primaria de domiciliu
- copii dupa cartea de identitate si certificatul de nastere
- dovada platii taxei de publicare în Monitorul Oficial şi a contravalorii exemplarului de monitor (in total 22,6 lei + taxe postale);
Obţinerea unui exemplar in original din Monitorul Oficial in care a aparut anuntul respectiv se poate face prin Posta – daca ati expediat cererea cu cele mai sus amintite prin posta la Regia Autonoma Monitorul Oficial, ªos. Panduri nr. 1, bl. P33, parter, sector 5, Bucureşti.
3. Intocmirea dosarului propriu-zis de schimbare a numelui şi/sau prenumelui
Acte necesare
- Certificat de cazierul judiciar (valabil 6 luni)
- Timbru fiscal de 2 lei (platibil doar la Posta Romana)
- Taxa pentru eliberare este de 10 lei (se plateste la politie sau la trezorerie);
- Cartea de identitate in original
- Certificat de cazier fiscal – ( valabil 30 de zile de la data emiterii si numai in scopul in care a fost eliberat) - de la ANAF, pe bază de cerere, personal, cu plata unei taxe de 20 lei (taxă cazier fiscal),
- copie legalizata dupa certificatul de nastere
- un exemplar al Monitorului Oficial al României, partea a III-a, în care a fost publicat extrasul din cererea de schimbare a numelui (sa nu fie mai vechi de un an).
Schimbarea numelui
ginacom
Buna dimineata! Baiatul meu din prima casatorie are varsta de 19 ani si doreste sa-si schimbe numele (sa-l poarte pe cel al actualului meu sot,implicit si al ... (vezi toată discuția)
Schimbare de nume
shusta
Buna ziua! Am o intrebare in legatura cu schimbarea de nume.Este posibil sa renunt la un prenume?Am un nume si doua prenume si mi doresc sa renunt la un ... (vezi toată discuția)