Buna ziua,
Am infiintat o intreprindere individuala de curand.Am fost si m-am inscris pentru luarea in evidenta in urma cu 2 saptamani.La completarea declaratiei "consultantul "mi-a spus ca impozitul pe venit poate fi in sistem real sau norma de venit.Am bifat norma de venit dupa explicatiile acestuia conform carora era un impozit fix .Acum cand vreau sa angajez imi spune ca norma de venit se va plati pentru fiecare angajat.Nu am gasit nicaieri in codul fiscal sau nu am stiut eu unde sa caut ,ceva specificat despre asa ceva.Ma puteti ajuta?
Norma de venit este stabilita considerandu-se ca munceste o singura persoana. Daca angajati personal, venitul se multiplica corespunzator.
Cred ca gresala consta in aceea ca nu i-ati explicat consultantului ce aveti de gand sa faceti pentru a face alegerea corecta, adica impunerea in sistem real, in functie de veniturile obtinute si cheltuielile efectuate.
Pentru ca nu se poate reveni la alt sistem de impunere pe parcursul unui an calendaristic, sfatul meu este sa desfiintati aceasta I.I. si sa infiintati alta. Dvs. calculati costurile si vedeti ce va avantajaza mai mult: continuarea cu mai multe norme de venit sau ce v-am sfatiut eu.
Buna ziua!
Fiecare judet isi stabileste normele de venit in functie de diferite criterii care sunt in suma fixa.
In functie de "starea" persoanei care infiinteaza I.I. (varsta, daca este salariat, etc.) se aplica corectii de majorare sau micsorare a normei de venit.
De exemplu la Constanta pentru salariatii pe care ii are o I.I. se aplica o corectie de majorare a normei de 20 % pentru 2014, iar in Ilfov nu se aplica acesta majorare.
Depinde din ce judet sunteti.
Sau mergeti la ONRC si mai adaugati un cod caen care nu este la Norme... Sunteti obligat sa treceti la sistem real... :) Trebuie depusa declaratie in max 15 zile.
Buna ziua,
Am fost la "domnul" consultant si mi-a spus ca e 100% pentru fiecare angajat.Nu cred ca e posibil ca in Braila sa fie dubla ,tripla etc ,avand in vedere ca in Constanta se majoreaza cu 20% si in Ilfov nici nu se aplica ,dupa cum spuneti dumneavoastra.O sa merg si o cer in scris oficial acest lucru.Multumesc pentru informatii
Buna ziua!
Avand in vedere anexa la decizia nr.5148/20.12.2013 privind normele anuale de venit pe anul 2014 pentru judetul Braila, norma nu se majoreaza, dimpotriva se micsoreaza daca sunt indeplinite anumite conditii.
Pfa
tvr
Am un PFA si am fost inregistrat la norma de venit.
Activitatea pe care o desfasor este sezoniera.
Cum a si putea reduce sumele pe care le am de plata ... (vezi toată discuția)