avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1844 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Pontaj individual sofer autocamion
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Pontaj individual sofer autocamion

Buna ziua ,

Va rog sa ma lamuriti si pe mine , cum trebuie facut pontajul pentru un sofer de camion , fiind plecat cate 5-6 zile , in care binenteles conduce si pe timpul noptii , mai lucreaza si sambata sau duminica , sau in sarbatori legale .
Daca beneficiaza de diurna de deplasare , se acorda spor de noapte ?
Pentru munca de week-end se acorda zi libera in compensatie .Este suficient ? sau trebuie acordat si spor de week-end ?
Dar pentru sarbatorile legale ?
Timpul de pauza pe care soferul il petrece in camion, se considera timp de lucru in pontaj?
Ex. conform descarcarii cardului tahograf are 157 de ore lucrate(conduse) si 586 de ore pauza(cardul e in aparat dar e pe pauza). Din cele 586 de ore, a avut sau nu ore suplimentare?

Multumesc frumos.
va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:53, 3 Septembrie 2014
Si revin cu intrebarea legata de pontajul soferilor: am descarcat tahograful si am 122 ore de zi, 40 de ore de noapte, total lucrat: 162.
Orele de noapte sunt: 1 ora, 0.19 min, 0.44 min, 3.25. In acest caz, dau spor? nu reprezinta 3 ore din timpul normal de lucru astfel incat sa ii dau 25% sau sa ii reduc programul.

In ceea ce priveste orele de zi, pontez 8, 8,8 sau asa cum apar ele? 8.18, 2.17,6.17.?
Art. 126 C.mun.
Salariatii de noapte beneficiaza:
a) fie de program de lucru redus cu o ora fata de durata normala a zilei de munca, pentru zilele in care efectueaza cel putin 3 ore de munca de noapte, fara ca aceasta sa duca la scaderea salariului de baza;
b) fie de un spor pentru munca prestata in timpul noptii de 25% din salariul de baza, daca timpul astfel lucrat reprezinta cel putin 3 ore de noapte din timpul normal de lucru.

Asadar, sporul de noapte se acorda daca timpul astfel lucrat reprezinta cel putin 3 ore de noapte din timpul normal de lucru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pontaj sofer autocamion doina-marieta doina-marieta Buna seara , Va rog sa ma lamuriti si pe mine , cum trebuie facut pontajul pentru un sofer de camion , fiind plecat cate 5-6 zile , in care binenteles ... (vezi toată discuția)
Contract de munca canazirubogdan canazirubogdan Buna ziua, As dori sa-mi spuneti cu se intocmeste un contarct de munca pentru un vanzator care lucreaza si ture de noapte ( 20.00 - 08.00) referitor la durata ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! in cazul conducătorilor auto profesioniști, pictograma ... George7816 George7816 Bună ziua! In cazul conducătorilor auto profesioniști, pictograma ciocănele care reprezintă alte activități, folosită atunci când soferul încarcă ... (vezi toată discuția)