avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... taxa judiciara de timbru
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

taxa judiciara de timbru

unde se plateste taxa judiciara de timbru? ( pers jd)
acum vreo 2 saptamani am platit taxa la trezorerie , acum am inteles ca de la 1 mai se palteste la primarie ...
pana la urma e venit la bugetul local sau la bugetul statului?
ma intereseaza pentru ca am un proces in alta localitate si nu vreau sa ma trezesc ca o mai platesc o data si acolo
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:40, 6 Iunie 2009
La Primarie / Taxe si impozite.
Art. 19. - Taxele judiciare de timbru se plãtesc în numerar, prin virament, sau în sistem on - line, în contul bugetului de stat, la unitatea Trezoreriei Statului în raza cãreia debitorul îºi are domiciliul sau, dupã caz, sediul fiscal. Taxele judiciare de timbru pot fi plãtite ºi prin unitãþi bancare în contul bugetului de stat, costurile operaþiunilor de transfer fiind în sarcina debitorului taxei. (articol modificat prin art. I pct. 4 din O.U.G. nr. 212/2008, în vigoare de la 12 decembrie 2008; cf. art. II din O.U.G. nr. 212/2008 prevederile privind plata în sistem on - line în contul bugetului de stat se aplicã începând cu data de 1 martie 2009)

legea 146/1997
este modificat acest art?
in concluzie paltesc la sediul meu chiar daca a un proces in alta localitate ?
Raspuns.
Atentie, daca debitorul este din alta localitate, se plateste asa cum a spus colegul meu la primarie serviciul taxe si impozite. Numai ca plata se face in acea localitate in care isi are sediul debitorul. Nu faceti plata in alta parte ca nu e bine. Este venit la bugetul local, si ca urmare o plata facuta in alta parte nu se ia in considerare.
Inocentia.
am citat mai sus art 19 din legea nr 146/1997 unde scrie clar ca e venit la bugetul de stat.....
si scrie ca e la sediul debitorului .... dar acest debitor eu inteleg ca e debitorul "taxei de timbru " deci cel care face o cerere in instanta , si nu debitorul creantei (sa zicem)
pe scurt am de investit cu formula executorie un BO , care are prevazut drept locul platii - iasi , deci fac cerere la judecatoria iasi
eu pers jd avand sediul in alta localitate paltesc taxa la sediul meu ca debitor al taxei de timbru....nu? sau platesc in iasi ?
nu mi se pare corect .... adica pot sa trimit cererea prin posta ca sa evit o deplasare .... si cu toate astea sunt nevoita sa ma deplasez pt a achita o taxa de timbru?
si de ce sa platesc la primarie daca in lege scrie trezorerie?
e modificata legea?
Ultima modificare: Miercuri, 20 Mai 2009
ENGFULL, utilizator
am identificat si legea modificatoare in cele din urma si intrucat nu am primit un raspuns il ofer eu...
Legea nr. 76/2009 pentru aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 75/2008 privind stabilirea de masuri pentru solutionarea unor aspecte financiare in sistemul justitiei a fost publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 231 din 8 aprilie 2009.

Parlamentul Romaniei adopta prezenta lege.

Articol unic. — Se aproba Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 75 din 11 iunie 2008 privind stabilirea de masuri pentru solutionarea unor aspecte financiare in sistemul justitiei, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 462 din 20 iunie 2008, cu urmatoarele modificari si completari:

1. Articolul I se abroga.

2. Articolul II se abroga.

3. Articolele IV si V se abroga.

4. La articolul VI punctul 1, alineatul (1) al articolului 26 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
„Art. 26. — (1) O cota de 75% din sumele provenind din impozitele incasate din onorariile avocatilor, ale notarilor publici si ale executorilor judecatoresti se constituie venituri la bugetul de stat si se cuprinde distinct in bugetele de venituri si cheltuieli ale Ministerului Justitiei si Libertatilor Cetatenesti, ale Consiliului Superior al Magistraturii, ale inaltei Curti de Casatie si Justitie,
respectiv ale Parchetului de pe langa inalta Curte de Casatie si Justitie, astfel:
a) o cota de 70% va fi cuprinsa in bugetul de venituri si cheltuieli al Ministerului Justitiei si Libertatilor Cetatenesti, din care 50% va fi folosita pentru finantarea sistemului de ajutor public judiciar si a sistemului de asistenta juridica, iar 20% va avea ca destinatie cheltuieli de investitii si cheltuieli curente;
b) o cota de 10% va fi cuprinsa in bugetul de venituri si cheltuieli al Consiliului Superior al Magistraturii si va fi folosita pentru asigurarea pregatirii profesionale a judecatorilor, procurorilor, personalului auxiliar din cadrul instantelor judecatoresti si al parchetelor de pe langa acestea, precum si a personalului din aparatul propriu al Consiliului Superior al Magistraturii, prin Institutul National al Magistraturii si, respectiv, scoala Nationala de Grefieri, precum si pentru cheltuieli de investitii si cheltuieli curente;
c) o cota de 10% va fi cuprinsa in bugetul de venituri si cheltuieli al inaltei Curti de Casatie si Justitie;
d) o cota de 10% va fi cuprinsa in bugetul de venituri si cheltuieli al Parchetului de pe langa inalta Curte de Casatie si Justitie, avand ca destinatie cheltuieli de investitii si cheltuieli curente.”

5. La articolul VI punctul 1, dupa alineatul (2) al articolului 26 se introduc doua noi alineate, alineatele (3) si (4), cu urmatorul cuprins:
„(3) Diferenta de procent de 25% din sumele prevazute la alin. (1) se constituie venituri la bugetele locale.
(4) Sumele provenind din taxele judiciare de timbru se constituie venituri la bugetele locale

acum sunt lamurita cu institutia "competenta " material sa incaseze taxa de timbru , ramane sa ma lamuresc si cu cea "competenta teritorial " sa incaseze ....... cea de la sediul pers jd care face o cerere in instanta sau cea de la sediul instantei care va judeca?
Ultima modificare: Miercuri, 20 Mai 2009
ENGFULL, utilizator

Alte discuții în legătură

Taxele judiciare de timbru ali1103 ali1103 Buna dimineata! Are cunostinta cineva de existenta unei dispozitii potrivit careia taxele judiciare pot fi platite si la domiciliul uneia dintre partile ... (vezi toată discuția)
Taxe judiciare ContSters115732 ContSters115732 Va rog,unde se mai platesc taxe judiciare de timbru,in afara de trezorerie ,pt un recurs la Inalta Curte de Justitie ? (vezi toată discuția)
Plata taxa de timbru judiciara crysstianno crysstianno taxa de timbru judiciara se poate plati si online in contul directiei taxe si impozite locale? (vezi toată discuția)