avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 395 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... CAS+impozit, platite si in timpul pensiei?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

CAS+impozit, platite si in timpul pensiei?

Buna ziua!
Sunt pensionar de 4 ani(cu o pensie de peste2000 lei).
Din aceasta pensie, imi mai sunt opriti si CAS+ impozitul.
Intrbare: Este normal sa mi se mai opreasta si acum (pensionar fiind) aceleasi taxe,impozite,CAS, ca atunci cand eram angajat?
Ar fi o varianta cu eventual castig de cauza , darea in judecata a casei pensiei?
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 11:56, 26 August 2014
este legal la pensiile peste 740 lei parca se retine iompozit si cas din restul de suma de exmplu la dvs din pensia de 2000 se scade 700 neimpozabil din restul de 1300 se retine impozit si cas :offtopic:Daca va este vreo consolare peste 2,2 milioane de pensionari au pensii sub 450 lei
Ultima modificare: Marți, 26 August 2014
alina_25, utilizator
(Pensia bruta - 740) x 5,5% = CASS
(Pensia bruta - 1000 - CASS ) x 16% = Impozit
Pensia bruta - CASS - Impozit = Pensia neta

Casa de pensii nu are nicio vina.
Ea doar aplica legea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie militara tuilleries tuilleries Buna ziua! Unchiul meu a iesit la pensie din cadrul armatei, colonel in rezerva.As dori sa stiu daca pensia se impoziteaza.Pe decizia de pensie scrie cuantumul ... (vezi toată discuția)
Impozit pensie leusan leusan Va rog un sfat, Care este procentul pentru care se calculeaza impozitul la pensiile peste 750 lei.Respectiv la o pensie de 1900 lei? (vezi toată discuția)
Taxe, impozite, cotizatii pensionari ContSters156394 ContSters156394 Buna seara. Care sunt toate retinerile, fie ele taxe, impozite, cotizatia la CAS (mai nou) pentru veniturile brute din pensii? Bunicului meu i-a sosit o ... (vezi toată discuția)