avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 390 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... PENSIE: varsta & stagiu cotizare (grupa I)
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

PENSIE: varsta & stagiu cotizare (grupa I)

Intrucat informatiile pe care le detin nu sunt concludente v-as ruga sa ma ajutati oferindu-mi un rapuns la urmatoarele intrebari:
Pentru o persoana de sex feminin nascuta in august 1964 cu o vechime de 28 de ani in campul muncii, din care 12 ani la grupa a I (1985-1997), ce inca se afla in activitate (fara grupa):
- cu cat s-ar reduce varsta de pensionare?
- cat se adauga la stagiul de cotizare?
- care este varsta de pensionare minima/anticipata?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Bruta , utilizator 11:20, 27 August 2014
O femeie nascuta in August 1964 se poate pensiona pentru limita de varsta in Aprilie 2027
Intrucat aveti 12 de grupa I:
1) Varsta se reduce cu 6 ani
2) Se adauga la cei 27 ani inca 6 ani de spor suplimentar (6 luni/an)
Puteti solicita pensie limita de varsta cu reducerea varstei urmare cu 6 ani in Aprilie 2021.
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare: varsta si stagiu cotizare (grupa i) maria e. maria e. Intrucat informatiile pe care le detin nu sunt concludente v-as ruga sa ma ajutati oferindu-mi un rapuns la urmatoarele intrebari: Pentru o persoana de sex ... (vezi toată discuția)
As vrea sa stiu varsta de pensionare! Dorina0164 Dorina0164 Am lucrat 17 ani si 9 luni de grupa 1,in acest moment am 31 de ani de activitate si am varsta de 50 de ani! (vezi toată discuția)
Calcul data pensionare Marcela-Popa Marcela-Popa Am o vechime de 26 de ani in campul muncii, din care gr.II de munca 13ani. Data nastere 15.08.1955, sex feminin, conform noilor modificari la legea pensiilor ... (vezi toată discuția)