avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale firma inactiva
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

firma inactiva

Buna Ziua,

Va rog daca ma puteti ajuta cu un raspuns. LA nedepunerea declaratie 100 si 300 se declara firma de catre finante inactiva, in acest caz mai am obligatia de a depune vreo sitauatie ulterior?

La registru daca nu depun situatiile financiare anuale, incep ei procedura de lichidare??

Multumesc..
Cel mai recent răspuns: Carmen Stoean , Consilier juridic 10:37, 26 Mai 2009
Mai bine o lichidati dmv.Iar in cazul in care nu depuneti situatiile financiare anuale cei de la Registrul Comertului incep procedura de lichidare .O sa va ajunga Nota de lichidare la sfarsit.
Sunteti obligat sa de puneti toate declaratiile legale la autoritatile cerute de lege, astfel riscati amenzi si dizolvarea societatii
Trebuie lamurit care e scopul. Daca asta se doreste(radierea) este o solutie. Daca mai are nevoie de firma trebuie sa depuna toate documentele si obligatiile conform legii.
La 2 termene consecutive adm. va va "instiinta" ca va proceda la trecerea societatii in inactivitate, dar simultan va va obliga la plata amenzii pentru nedepunere si depunerea declaratiilor 100 si 300 pana la data declararii inactivitatii. Registru va poate dizolva , lichida si radia in urma unei hot.jud. pentru nedepunere de bilanturi. Din cunostintele mele unele societati au ajuns sa fie dizolvate in instanta automat de catre RC dupa numai un bilant nedepus in termen, altele au si trei sau patru ani de nedepunere si sunt ok. Nu am idee care este criteriul registrului, dar se pare ca daca pur si simplu nu faci nimic, nu depui bilant, nu te prezinti in instanta cam in 6 luni te si radiaza si fara nici un ban sau taxa. Nici mie nu mi-a venit sa cred, dar am intalnit 2 astfel de cazuri.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum scap de un srl ? razvan911 razvan911 Buna ziua, Am infiintat un SRL in 2004 la care sunt unic asociat si administrator. Firma a functionat pana la 1 ianuarie 2005 cand am hotarat sa nu mai ... (vezi toată discuția)
Depunere bilant stegeran_b stegeran_b Am o firma suspendata din februarie 2010 pe care nu vreau sa o mai activez. daca nu depun bilanturile de acum inainte ce se intampla? o radiaza din oficiu daca ... (vezi toată discuția)
Ajutati ma cu dizolvarea unei firme danielcraciun danielcraciun buna ziua am o firma infiintata in anul 2002 de comert cu amanuntul in primele 2 luni am avut ceva activitate si am si depus la administratie hartiile ... (vezi toată discuția)