avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 811 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Reevaluare imobil
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Reevaluare imobil

Va rog sa ma ajutati in legatura cu urmatoarea pb:

daca la 31.12.2008 am reevaluat o cladire si un teren si am inregistrat in contul 105 diferenta din reevaluare (s-a constatat o apreciere la amandoua) pana la urma amoritzarea lunara a caldirii este in intregime deductibila sau nu? daca este deductibila impozitez vre-o suma din 105 sau nu? aparent pare ca da dar recunosc ca inca nu-mi este foarte clar.
am primit o rezolvare ciudata de la cineva dar mi se pare atat de idioata....ca nu stiu ce sa zic...o sa-ti trimit un forward la mailul respectiv sa vezi si tu si sa-mi spui ce parere ai.

6811 = 2813 x + diferenta lunara ce vine din reevaluare(valoarea reevaluarii/nr.luni ramase de amortizat)

105 = % diferenta lunara de mai sus

441 diferenta lunara*16%

1065 difernta lunara*84%

Se inreg. direct 105=441, ci nu 691=441 pentru ca de fapt cheltuiala nu este aferenta anului in curs. In urma acestei inregistrari efectul amortizarii calculata la valoarea reevaluata, asupra impozitului pe profit se anuleaza.
Multumesc

Alte discuții în legătură

Evaluare maria19 maria19 Buna ziua, va rog daca se poate sa ma ajutate cineva si pe mine, este prima data cand am de inreg in conta un raport evaluare ( am citit ord 3055 , dar nu ... (vezi toată discuția)
Reevaluare imobile vbarz vbarz Buna ziua! V-as ruga sa ma ajutati si pe mine cu unele nelamuriri in ceea ce priveste reevaluarea. Am sa va descriu mai jos situatiile intalnite la firma ... (vezi toată discuția)
Reevaluare cladire moise_anca moise_anca Am urmatoarea situatie: val intrare(inainte de reev)=161000 amort cumulata=63168.30 val contabila neta=161000-63168.3=97831.70 val. reevaluata la ... (vezi toată discuția)