avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Refuz de a semna actul aditional CIM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Refuz de a semna actul aditional CIM

Un angajat daca refuza sa semneze actul aditional la CIM , salarul fiind modificat conform H.G.R. nr. 871/2013, incepand cu luna iulie 2014 de la 850 lei
la 900 lei, ANGAJATORUL cum procedeaza????
Angajt la stat , salarul este stabilit conform Legii 284/2010 si Legii 285/2010;
Exemplu:
functia - ingrijitoare
salar baza calcul = 600 lei
vechime = 60 lei
preventie = 66 lei
stabilitate = 174 lei
-----------------------------------------
SALARIUL DE BAZA MINIM BRUT PE TARA = 900 LEI
Va multumesc.

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:44, 28 August 2014
In opinia mea, calculul salariului este gresit.

Potrivit art.2 din HG 571/2013, pentru personalul din sectorul bugetar, nivelul salariului de baza, potrivit incadrarii, nu poate fi inferior nivelului salariului de baza minim brut pe tara garantat in plata.

Asadar, salariul de baza trebuie sa fie de minim 900 lei, dupa care se adauga sporurile.
Practic ,ne trimite la OUG 77/2013,care ne arata cum formam salariu....
Adica salariu de baza la data de 01.10.2008 este de 620 lei ,satabilitatea sete de 100 lei si preventia este de 11% ( 68 lei ) adunate fac :788 lei salariu brut!!!!
Practic asa se formeaza !
CE facem pana la 900 lei ?
Pana la urma ce inseamna salariu minim BRUT pe tara?!!
Multumesc!
Chiar daca va trimite la un alt act normativ , textul mentionat de mine arata destul de clar ca , salariul de baza potrivit incadrarii nu poate fi mai mic decat salariul minim brut pe economie.

Salariul de baza minim brut pe tara : este suma minima pe care trebuie sa o garanteze ca salariu brut lunar o persoana fizica sau juridica ce angajeaza personal salariat cu contract de munca.
([ link extern ] )

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neintelegere "fluturas" in domeniul bugetar dan-gabriel13 dan-gabriel13 Buna ziua ! Mama mea este bugetara. Avem o nelamurire, in ceea ce priveste \\"fluturasul\\" ei si ceea ce este trecut pe el : salariu de baza : ... (vezi toată discuția)
Salarii bugetari ginel958 ginel958 Vă rog să-mi spuneţi dacă salariul minim pe economie de 850 lei se aplică şi pentru salariaţii bugetari ? Mă refer la o femeie de serviciu de la o ... (vezi toată discuția)
Salariu de incadrare MIHAELA SMARANDACHE MIHAELA SMARANDACHE Va rog sa ma ajutati si pe mine sunt asistenta personala persoana cu handicap de ce la marirea salariului minim pe economie asitentilor personali nu li se ... (vezi toată discuția)