avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 741 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cumparare apartament de catre sotie cu declaratia ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cumparare apartament de catre sotie cu declaratia mincinoasa ca nu este casatorita

buna ziua, va rog sa-mi spuneti ce pot face in situatia urmatoare:
in anul 2009 sotia a cumparat un ap.de 3 camere pe numele ei si al copilului ei din prima casatorie (copil cu probleme psihice -29 ani-), facind declaratia mincinoasa ca nu este casatorita. In acea perioada eram casatoriti , ulterior in data de 12.09. 2011 casatoria noastra a fost legal desfacuta .La partaj nu am avut ce impartii -neavind bunuri commune ....avind doar un imprumut la o banca , facut impreuna in perioada casatoriei .Acest imprumut l-am achitat eu bancii - in anul 2008 cu banii primiti de catre mine de la sora mea in urma mostenirii primate de ea de la parintii nostrii. Sotia a cumparat acest ap.fara ca eu sa stiu declarind ca este necasatorita. Toti banii pentru cumpararea acestui ap. a sustinut ca proveneau din vinzarea ap. care a apartinut parintilor ei unde era mostenitoare cu sora ei .Eu I-am platit datoria catre banca iar ea si-a cumparat apartament pe numele ei si al copilului din prima casatorie de care nu s-a interest niciodata ,acesta fiind crescut de parintii ei.
D.na notar care a facut tranzactia ,este complicea ei intrucit I-a acceptat declaratia mincinosa - ca nu este casatorita -necerindu-i si certificatul de nastere. Am aflat acum de acest ap. cumparat de fosta sotie in perioada cind eram casatoriti. Acest ap. este executat silit (cota 1/2 -partea ei ) pentru o datorie .
Va rog spuneti-mi care este parte mea din acest ap .in calitate de sot la acea data .Ce va patii ea daca a facut declarative mincinoasa ca nu era casatorita , si ce va trebuii sa faca d.na notara pentru a indrepta aceasta fapta . Avind in vedere ca acest ap este supus executiei silite (1/2) ,ce trebuieste sa fac acum ????
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 10:09, 2 Septembrie 2014
1. - Va citez: "Toti banii pt.cumpararea acestui apartament a sustinut ca proveneau din vanzarea apartamentului care a apartinut parintilor ei unde era mostenitoare cu sora ei"
2. - Aveti dovezi in sprijinul afirmatiilor dvs?
Ultima modificare: Joi, 28 August 2014
Raluca Iliescu, Avocat
aceasta a fost declaratia ei. Ce pot face eu cu privire la intrarea in drepturile de coproprietar al acestui ap in calitate de sot la acea data ?
D.na notar care a facut tranzactia ,este complicea ei intrucit I-a acceptat declaratia mincinosa - ca nu este casatorita -necerindu-i si certificatul de nastere

Nici nu trebuia sa il ceara si nici nu are notarul vreo raspundere fata de aceasta problema.

Poate va rezolvati problema cerand instantei sa constate ca e bun comun si sa cereti partajul lui.
daca femeia va face dovada ca e cumparat din bani proprii, ajungeti fix in acelasi loc.



Ultima modificare: Vineri, 29 August 2014
gi-jane2, moderator
Daca l-a cumparat, asa cum spuneti dv, din banii obtinuti din vanzarea ap. care a apartinut parintilor ei atunci nu aveti nici un drept asupra apartamentului, este bun propriu al doamnei.

ralucailiescu a scris:

1. - Va citez: "Toti banii pt.cumpararea acestui apartament a sustinut ca proveneau din vanzarea apartamentului care a apartinut parintilor ei unde era mostenitoare cu sora ei"
2. - Aveti dovezi in sprijinul afirmatiilor dvs?



Daca este asa va putea obtine ea cota de 100% in caz de partaj.
Va trebui insa sa dovedeasca.

Notarul nu poate pati nimic daca nu a stiut ca era casatorita.

Declaratia sotiei nu produce efecte juridice sa va afecteze daca a cumparat.
Daca vindea acest apartament in aceste conditii era alta situatie juridica.

Alte discuții în legătură

Impartirea bunurilor in caz de divort smileylory smileylory Buna. O prima intrebare: Unul dintre soti detine un apartament dobandit inainte de casatorie (ca nuda proprietate si ulterior, dupa casatorie dobandeste ... (vezi toată discuția)
Neconcordanta intre juristul bancii creditoare si notar lucutza55 lucutza55 am cumparat o casa inainte de casatorie (1974). am platit rate pe statul de salarii. m-am maritat in 1984 am platit in continuare si in 1991 am achitat ... (vezi toată discuția)
Partaj Vicky1 Vicky1 Buna ziua. Fostul sot doreste sa mergem la notariat pentru a face partajul. Am cumparat in timpul casniciei un apartament de la mama si sora mea, ... (vezi toată discuția)