avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 226 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Publicare poza si nume complet fara acordul meu
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Publicare poza si nume complet fara acordul meu

Buna seara.
Ce pot face in cazul in care un ziar online a publicat un articol ce contine printscreenuri dintr-un grup inchis de pe Facebook, unde sunt vizibile, clar, poza si numele meu, fara a mi se fi cerut acordul in prealabil. Mentionez ca am solicitat sa se stearga numele si poza sau macar sa fie acoperite sau blurate, dar nu au acceptat.

Multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 01:49, 30 August 2014
Ii dati in judecata si cereti daune morale in functie de prejudiciul suferit de dvs.
nu cred ca poti face ceva, mai ales daca e vorba de facebook... doar sa dai in judecata, sau eventual sa faci o plangere scrisa la conducerea ziarului
Parca a fost un proces despre postari pe Facebook si instanta a decis ca Facebook e spatiu public (cu grupuri inchise cu tot). Sigur, mai exista si drepturi de autor, ramane de vazut daca se pot cere drepturi de autor pentru fotografiile postate pe Facebook de catre cei care le-au facut.
Ultima modificare: Sâmbătă, 30 August 2014
tgeorgescu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt de fotografii de pe facebook si distribuire publica  Loredana Puscasu Loredana Puscasu V-as ruga sa ma ajutati intr-o problema si anume cum se poate sanctiona fapta unei persoane care a luat de pe pagina altei persoane niste fotografii in care ... (vezi toată discuția)
Dreptul la propria imagine ContSters57553 ContSters57553 As dori sa stiu daca pot da in judecata pe cineva care a postat pe o retea de socializare o fotografie in care apare DOAR copilul meu si la comentariu a scris: ... (vezi toată discuția)
Folosire poză fără consimțământ pentru publicitate pe facebook PIC CATALIN PIC CATALIN Se poate da în judecată o firmă, pt că a folosit poze cu o persoană cu care nu avea contract, în mai multe postări pe facebook? (vezi toată discuția)