avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... REPARTIZARE COST CALDURA PE FIECARE APARTAMENT
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

REPARTIZARE COST CALDURA PE FIECARE APARTAMENT

Blocul unde locuiesc nu are subsol. Nefiind subsol, instalatia de caldura pentru tot blocul este facuta de asa natura incat tevile (\"magistralele\") de la care se alimenteaza fiecare apartament in parte, inclusiv cele de la etajele superioare, trec prin toate apartamentele de la parter (daca ar fi existat subsol \"magistralele\" nu ar fi trecut prin apartamentele de la parter). O parte din proprietarii de la parter s-au debransat de la reteaua de termoficare si si-au montat centrale de apartament s-au se incalzesc de la aceste tevi. Care este modalitatea de repartizare a costurilor pentru caldura inclusiv pentru cei debransati ? Cine suporta cheltuielile de intretinere a acestor \"magistrale\" ? In cazul unor avarii la \"magistrale\", rezultând si pagube materiale, cine le plateste ? Mentionez ca nici un apartament nu are repartitor de costuri individual pentru calcularea caldurii. Multumesc !
Ultima modificare: Sâmbătă, 30 August 2014
dadoda67, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 11:02, 30 August 2014
~ Conținut șters la cerere ~
Instalatia de alimentare cu agent termic,reprezinta parte comuna ,a carei intretinere si reparatie intra in responsabilitatea asociatiei de proprietari,care urmeaza sa recupereze c/v interventie repartizand tuturor proprietarilor cote conform cota parte indiviza
HG nr 1588/2007Art. 43
Cheltuielile pe cota-parte indiviza de proprietate, in functie de suprafata utila a apartamentelor si a spatiilor cu alta destinatie decat aceea de locuinta, reprezinta cheltuielile efectuate pentru administrarea, intretinerea, repararea, exploatarea si, dupa caz, consolidarea partilor de constructii si instalatii din condominiu aflate in proprietate comuna.


Art. 44
(1) Cheltuielile pe cota-parte indiviza de proprietate reprezinta cheltuielile asociatiei cu privire la proprietatea comuna, cu privire la: fondul sau fondurile pentru lucrari de intretinere, service, reparatii si, dupa caz, de consolidare, reabilitare, eficienta energetica, modernizare la partile de constructii si instalatii aflate in si pe proprietatea comuna, astfel cum este descrisa in cartea tehnica a constructiei si in acordul de asociere: subsolul; conductele de distributie si coloanele instalatiilor de apa, canalizare, incalzire, energie electrica; casa scarii; podul; spalatoria; uscatoria; terasa; ascensorul; interfonul - partea de instalatie de pe proprietatea comuna; centrala termica proprie; crematoriul; tubulatura de evacuare a deseurilor menajere; structura de rezistenta; fatadele; acoperisul si altele asemenea, conform prevederilor din acordul de asociere; personalul angajat sau contractat al asociatiei: salarii sau remuneratii pentru administrator, contabil, casier, instalator, electrician, portar, cheltuieli pentru curatenie etc.; indemnizatii acordate membrilor asociatiei de proprietari ori persoanelor alese: presedintele, membrii comitetului executiv si ai comisiei de cenzori; prime; credite bancare; contracte sau polite de asigurari; alte servicii administrative catre proprietatea comuna.

Ultima modificare: Sâmbătă, 30 August 2014
elga50, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incheiere contracte individuale cu dalkia termoservice george2104 george2104 Buna ziua, Suntem o scara care are o majoritate de 70% din apartamente decuplate de la termoficare. Cei 30% ramasi ne obliga prin contractul colectiv sa ... (vezi toată discuția)
Repartizare cheltuieli comune de incalzire alexandrudragos13 alexandrudragos13 Supun atentiei Dvs urmaroarea situatie a unui condominiu: - subsolul tehnic transformat in spatiu comercial - parter si mezanin spatiu comercial (din ... (vezi toată discuția)
Mai trebuie platita caldura la comun dupa debransare? alina_25 alina_25 O cunostiinta are centrala de apartament in un bloc de 20 apartamente in care 10 apartamente au centrala iar celalalte 10 nu au sunt respectiv ... (vezi toată discuția)