avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 401 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Nerespectarea termenului de depunere a rãspunsului la ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Nerespectarea termenului de depunere a rãspunsului la întâmpinare

Daca nu am depus in 10 zile intampinare la intampinarea institutiei pe care am dat-o in judecata care sunt consecintele? Este obligatorie formularea de catre mine ca reclamant a unei intampinari in aces caz, sau este doar o formalitate, urmand sa ma judec in raport de sesizarea depusa?
Cel mai recent răspuns: vrica , utilizator 06:03, 1 Septembrie 2014
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dupa comunicarea intampinarii, dvs trebuia sa depuneti raspuns la intampinare.

In cazul in care reclamantul nu a comunicat raspuns la intampinare in termenul prevazut de lege (raspuns la intampinare in termen de 10 zile de la comunicare), la data expirarii termenului corespunzator, judecatorul fixeaza prin rezolutie primul termen de judecata, care va fi de cel mult 60 de zile de la data rezolutiei, dispunand citarea partilor.
Deci nu am pierdut procesul, acesta se judeca?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Litigul se va judeca in continuare.
Buna ziua,

nedepunerea raspunsului la Intampinare in temrneul de 10 zile se sancioneaza cu decaderea din dreptul de a mai putea formula raspuns la Intampinarea depusa de catre Parat.

Aceasta insemnand ca este posibil ca in cazul in care Paratul a formulat exceptii si dvs. nu v-ati aparat, nu ati solicitat respingerea acestora, fiind posibil sa fie exceptii in baza carora cererea dvs. sa nu se judece pe fond, repectiv sa fie respinsa.

Este mult de discutat pe aceasta tema si nefiind cunoscute cele invocate de partea adversa este greu de prevazut care va fi soarta cererii dvs.

Insa, admitand ca Paratul nu ar fi invocat exceptii prin Intampinare, dvs. odata cu judecarea cauzei, respectiv punerea concluziilor pe fond, aveti dreptul sa depuneti concluzii scrise, prin care aveti posibilitatea sa formulati aparari in contradictoriu cu cele invocate de Parata prin Intampinare. In ce masura vor fi luate in considerare ramane la aprecierea instantei de judecata.

Succes!
silviamarin2007 a scris:
(...) urmand sa ma judec in raport de sesizarea depusa?

Bineînțeles că judecata va avea loc în funcție de ceea ce ați solicitat prin cererea de chemare în judecată. Părerea mea este aceea că instanța vă va da cuvântul și pe excepțiile și pe celelalte apărări ale pârâtului, adică nu vă va spune ”dvs. nu aveți dreptul să puneți concluzii pentru că nu ați depus răspuns la întâmpinare”. Eu nu am întâlnit până acum o asemenea situație și, personal, nu o văd posibilă.

Alte discuții în legătură

Intampinare depusa dupa expirarea termenului Adrianz3 Adrianz3 Ce se poate intampla daca intampinarea este depusa dupa expirarea termenului? Inafara de sanctiunea decaderii din dreptul de a mai depune probe si de a invoca ... (vezi toată discuția)
Termen intampinare de doar 15 zile? Corina Dina Corina Dina Am primit ca societate comerciala o cerere de chemare in judecata intr-un litigiu de munca . Instanta ne-a comunicat sa depunem intampinare in termen de 15 ... (vezi toată discuția)
Fara intimpinare vrica vrica Sint parata creditoare in dosar de cerere in anulare Nu am depus intimpinare am mers la termen cu concluzii scrise Este bine cum am procedat? (vezi toată discuția)