avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 802 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Termen intampinare de doar 15 zile?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Termen intampinare de doar 15 zile?

Am primit ca societate comerciala o cerere de chemare in judecata intr-un litigiu de munca . Instanta ne-a comunicat sa depunem intampinare in termen de 15 zile, termenul prevazut de codul de procedura civila fiind de 25 de zile . Sper ca acel 15 zile sa fi fost doar o eroare fiindca am depus intampinarea in ziua 21 .
Studiind dosarul am constatat ca instanta a fixat primul termen de judecata pe 8 aprilie , in conditiile art. 204(1) , respectiv
,, În cazul în care pârâtul nu a depus întâmpinare în termenul prevăzut la alin. (1) sau, după caz, reclamantul nu a comunicat răspuns la întâmpinare în termenul prevăzut la alin. (2), la data expirării termenului corespunzător, judecătorul fixează prin rezoluţie primul termen de judecată, care va fi de cel mult 60 de zile de la data rezoluţiei, dispunând citarea părţilor. "

Credeti ca va opera decaderea ? In sedinta pot sustine ca am depus intampinarea in termen ?
Daca nu , invoc in sedinta apararile noastre si prezint probele , inscrisurile pe care le voi avea acolo la mine?
Va multumesc mult
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:46, 24 Martie 2015
C.proc.civ. : art. 201 - Fixarea primului termen de judecată
(1) Judecătorul, de îndată ce constată că sunt îndeplinite condițiile prevăzute de lege pentru cererea de chemare în judecată, dispune, prin rezoluție, comunicarea acesteia către pârât, punându-i-se în vedere că are obligația de a depune întâmpinare, sub sancțiunea prevăzută de lege, care va fi indicată expres, în termen de 25 de zile de la comunicarea cererii de chemare în judecată, în condițiile art. 165.
(2) Întâmpinarea se comunică de îndată reclamantului, care este obligat să depună răspuns la întâmpinare în termen de 10 zile de la comunicare. Pârâtul va lua cunoștință de răspunsul la întâmpinare de la dosarul cauzei.
(3) În termen de 3 zile de la data depunerii răspunsului la întâmpinare, judecătorul fixează prin rezoluție primul termen de judecată, care va fi de cel mult 60 de zile de la data rezoluției, dispunând citarea părților.
(4) În cazul în care pârâtul nu a depus întâmpinare în termenul prevăzut la alin. (1) sau, după caz, reclamantul nu a comunicat răspuns la întâmpinare în termenul prevăzut la alin. (2), la data expirării termenului corespunzător, judecătorul fixează prin rezoluție primul termen de judecată, care va fi de cel mult 60 de zile de la data rezoluției, dispunând citarea părților.
(5) În procesele urgente, termenele prevăzute la alin. (1)-(4) pot fi reduse de judecător în funcție de circumstanțele cauzei.
(6) În cazul în care pârâtul domiciliază în străinătate, judecătorul va fixa un termen mai îndelungat, rezonabil, în raport cu împrejurările cauzei. Citarea se va face cu respectarea dispozițiilor art. 156.

Art. 212 din Legea 62/2011:
(1)Cererile referitoare la solutionarea conflictelor individuale de munca vor fi judecate cu celeritate.
(2)Termenele de judecata nu pot fi mai mari de 10 zile.
De asta ma temeam . Va rog mult sa imi spuneti ce mai pot face? Acolo in sedinta.
Cand ati primit cererea de chemare in judecata?
In 22.01.2015. Si am depus intampinarea la posta in 12.02.2015.
In speta, daca termenul a fost stabilit de catre instanta la 15 zile, atunci ultima zi cand se putea depune intampinarea a fost 09.02.2015.

Nedepunerea întâmpinării în termenul prevăzut de lege atrage decăderea pârâtului din dreptul de a mai propune probe și de a invoca excepții, în afara celor de ordine publică, dacă legea nu prevede altfel.

Alte discuții în legătură

Traseu documente cerebel33 cerebel33 Buna ziua, dupa depunerea intampinarii (dosar civil),care este traseul acesteia? -se studiaza de comitetul de judecata si apoi este trimisa partii ... (vezi toată discuția)
Care este termenul in care se raspunde la intampinare? ramos57 ramos57 Buna ziua, Care este termenul legal de a raspunde la intampinare si care este baza legala. Cu stima, (vezi toată discuția)
Termen de recomandare ContSters147303 ContSters147303 Buna ziua, Pentru un dosar litigiu munca pretenții depus in oct 2013 am obținut termen recomandare sep 2014. Pot sa aflu măcar daca s-a trimis ... (vezi toată discuția)