avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 778 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Termen intampinare de doar 15 zile?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Termen intampinare de doar 15 zile?

Am primit ca societate comerciala o cerere de chemare in judecata intr-un litigiu de munca . Instanta ne-a comunicat sa depunem intampinare in termen de 15 zile, termenul prevazut de codul de procedura civila fiind de 25 de zile . Sper ca acel 15 zile sa fi fost doar o eroare fiindca am depus intampinarea in ziua 21 .
Studiind dosarul am constatat ca instanta a fixat primul termen de judecata pe 8 aprilie , in conditiile art. 204(1) , respectiv
,, În cazul în care pârâtul nu a depus întâmpinare în termenul prevăzut la alin. (1) sau, după caz, reclamantul nu a comunicat răspuns la întâmpinare în termenul prevăzut la alin. (2), la data expirării termenului corespunzător, judecătorul fixează prin rezoluţie primul termen de judecată, care va fi de cel mult 60 de zile de la data rezoluţiei, dispunând citarea părţilor. "

Credeti ca va opera decaderea ? In sedinta pot sustine ca am depus intampinarea in termen ?
Daca nu , invoc in sedinta apararile noastre si prezint probele , inscrisurile pe care le voi avea acolo la mine?
Va multumesc mult
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:46, 24 Martie 2015
Dar in sedinta cum ma mai pot apara? Ma gandesc sa ma mai pot baza macar pe art. 263?
Va puteti baza pe dispozitiile art.263 C.proc.civ. , daca veti fi decăzută din dreptul de a administra o probă.
D-le freelis , pot spera sa ma pot apara pe baza art. 263?
Art. 263
Situaţia părţii decăzute
Partea decăzută din dreptul de a administra o probă va putea totuşi să se apere, discutând în fapt şi în drept temeinicia susţinerilor şi a dovezilor părţii potrivnice.
Va multumesc mult

Se aplica situatiei mele ? Voi putea combate sustinerile reclamantului bazandu-ma pe acest articol?

Ultima modificare: Miercuri, 25 Martie 2015
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Daca legea va da dreptul sa faceti asa ceva, nu vad de ce s-ar opune partea adversa sau judecatorul.

In concluzie, raspunsul este afirmativ la intrebarile dvs,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Traseu documente cerebel33 cerebel33 Buna ziua, dupa depunerea intampinarii (dosar civil),care este traseul acesteia? -se studiaza de comitetul de judecata si apoi este trimisa partii ... (vezi toată discuția)
Care este termenul in care se raspunde la intampinare? ramos57 ramos57 Buna ziua, Care este termenul legal de a raspunde la intampinare si care este baza legala. Cu stima, (vezi toată discuția)
Termen de recomandare ContSters147303 ContSters147303 Buna ziua, Pentru un dosar litigiu munca pretenții depus in oct 2013 am obținut termen recomandare sep 2014. Pot sa aflu măcar daca s-a trimis ... (vezi toată discuția)