avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 653 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Achiziţii şi livrări ... PFA schimbare activitate
Discuție deschisă în Achiziţii şi livrări intracomunitare

PFA schimbare activitate

Buna ziua, am un PFA pe comert si doresc sa schimb domeniul de activitate respectiv transport si logistica intracomunitar in acest domeniu am lucrat ca angajata
si am o experienta de aproape 2 ani. PFA-ul este fara activitate de la data infiintarii din 2011 este neplatitor TVA.In acest domeniu am vazut ca se lucreaza cu TVA. Ce cod caen imi trebuie? Pot activa in domeniu desi nu sunt platitor TVA? Activitatea firmei ar fi asemanatoare cu cea a comertului electronic lucrand prin Bursa de Transport de unde iau comenzi de marfuri de la case de expeditii. Astept rasunsurile dvs. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Vlajoaga Robert Mihai PFA , Consultant fiscal 17:08, 3 Septembrie 2014
Daca serviciile oferite de dvs. sunt intracomunitare, atunci e mai avantajos sa fiti platitoare de T.V.A. deoarece se aplica taxarea inversa (partenerilor dvs. le facturati fara T.V.A., dar aveti dreptul sa deduceti T.V.A. pentru cumparari). Dupa inscrierea ca platitor de T.V.A. trebuie sa va inregistrati si in R.O.I.

Sfatul meu este sa apelati si la serviciile unui contabil, nu numai sa asteptati raspunsuri aici, pentru ca trebuie intocmita o formularistica specifica etc.
Multumesc pentru raspuns. As mai avea o nelamurire daca puteti sa ma sfatuiti daca tot trebuie sa fiu platitoare TVA ce forma juridica e mai avantajoasa in acest caz pentru firma PFA sau SRL?
In situatia descrisa (o afacere mica in care, practic, lucrati doar dvs.) recomand organizarea tip P.F.A. Contabilitatea e mai simpla (teoretic, nici nu trebuie sa angajati contabil, dar eu va recomand sa colaborati cu unul, macar ca sa fiti la curent cu ce e de facut) iar activitatile pe care le puteti desfasura nu sunt limitate.
Trebuie sa va faceti un calcul sa vedeti ce este mai avantajos:
PFa ul plateste 21.5% din venituri-cheltuieli plus pensie 252/luna( dcaa nu aveti ctr de munca in alta parte). Dar este asigurat la sanatate si pensie.
SRL ul plateste 3% impozit din venit plus 16 % dividend in anumite conditii si apoi trece la imp pe profit. Dar nu sunteti asigurata decat daca va angajati...
Va recomand sa consultati inainte un contabil si s ai oferiti date aproximative dsp venituri si cheltuieli. O sa va scuteasca de plati ulterioare la stat...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa norma de venit pot deduce tva ul? dicix dicix Buna ziua, Am un PFA, tocmai am devenit platitor de TVA si as vrea sa stiu daca pot cumpara diverse produse (laptop, masina, etc.) fara sa platesc TVA ul? (vezi toată discuția)
Cumparare societate comerciala angcris angcris Doresc sa incep o afacere si nu stiu daca e mai bine sa-mi infiintez un SRL sau sa cumpar SRL-ul unor cunostinte.Acestia si-au suspendat activitatea si nu au ... (vezi toată discuția)
Pot lucra in germania cu pfa romanesc? mifotea mifotea Salut, tocmai mi-am facut un PFA, vreau sa merg in Germania pentru a colabora cu un unchi in domeniul spectacolelor. Mai exact montari de scene de concert si ... (vezi toată discuția)