avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... vatamare corporala usoara ( o contuzie la mana )
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

vatamare corporala usoara ( o contuzie la mana )

am avut un accident usor cu vina mea in mare parte la o cedeaza trecere am oprit m-am asigurat totu ok ,am pornit sa traversez intersectia avand 10 -15 km la ora si am intrat intr-o masina care venea din stanga mea care avea si ea la ora cam 20 -25km ,lovindo in partea dreapta a masini.ne-am dat jos am cazut de acord sa mergem la politie ,acolo sau completat declaratiile,dar la un momendat ea 'victima' s-a plans ca o doare mana stanga si politistu ne-a trimis la mina minovici pt analize s o radiografie.am plecat s eu s ea spre IML doar ca ea s-a dus la spitalul SF. IOAN seu am ajuns la IML dar ea si-a nu a mers la IML.eu am asteptat-o vreo 20 min la IML apoi pt ca nu mi-a rasp. la tel m-am intors la sectie s-o astept.la vreo 20 min dupa ce am ajuns la sectie tipa ma suna sa vin la locul accidentului ca altfel mi sentocmeste dosar penal cu vatamare corporala din culpa din cauza neprezentarii la locul accidentului.in fine am ajuns acolo ,ea era insotita de o patrula de politie care fusese sunata de la spital sa mearga sa faca verificarile.practic prima declaratie nu a fost luata in considerare pt ca nu s-a fc inregistrarea la sectia de politie unde am fost.la locul accidentului respectivii politisti au fc masuratori neau pus sa indicam cu un 'X' locul tamponarii,semnul meu cu cel al 'victimei' nu au coincis apoi politistii neau spus sa mergem la Udristei pt alte declaratii.ajunsi acolo am scris alta declaratie ( refacut declaratie anterioara )dupa care tipa a intrat in cabinetul politaiului a completat niste acte ,a iesit s a plecat.am intrat s eu i-am dat declaratia la politist ,m-a pus sa semnez niste foi din dosar ,am vazut si radiografia facut de respectiva la respectivul spital,apoi l-am intrebat de ce sunt bagat la vatamare corporala din culpa din motiv ce respectia analiza (radiografia ) nu s-a efectuat la centru IML unde se fac deobicei analizele s cercetarile in privinta dovedirii anumitor probleme fizice sau pshihice legate de persoana vatamata,acte care sunt din cate stiu eu singure atestate care pot fi luate in considerare de organele de competenta.intrebari : un act care vine din partea unei institutii care nu este in masura sa decida pt organele de politie dc o persoana are anumite lovituri care cel putin nus vizibile la exterior. poate fi luat in considerare?? am dreptu sa vad sa-mi fac copie dupa toate actele din respectivul dosar ?? politia mia spus c nu am acest drept ca doar in instanta o sa compar decalratiile s restul de acte. Dc merg c respectiva maine la IML si rezulta ca de fapt are o contuzie care este de mai demult provocata sau nu are nimic ma pot folosi de acel act eliberat de IML,sperand sa nu treaca 24 de ore de la fapta?? deoarece politistul a spus c chiar dc vin c act de la IML nu conteaza s ca dc trec 24 de ore de la intamplare ,la fel nu conteaza. Multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 00:15, 22 Mai 2009
Din cele relatate de dvs.rezulta ca nu v-ati asigurat si astfel ati intrat coliziune au un alt autovehicul.
Fata de actele medicale ale celui de al doilea conducator auto si de prima constatare a IML-ului este clar ca medicii legisti trebuie sa efectueze o noua constatare in raport si de actle medicale obtinute de aceasta de la spital.I.M.L.daca in prima instanta s-a pronuntat(sau se va pronunta) ca nu sunt leziuni va trebui sa concluzioneze si in raport de noile acte medicale depuse care dintre constatari este cea corecta si in raport de aceasta politia va efectua cercetari si va indica incadrarea juridica.Este bine sa apelati la consiliere profesionista,sa va angajati avocat
imi cxer scuza dc m-am exprimat gresit,dar tipa respectiva nu a efectuat o analiza la centrul medical IML ,ci doar la un spital 'normal' unde nimeni asistand ca martor ,putea f. bine sa dea un banut pt a i se scoate un act care sa ateste ca are o contuzie,analiza IML eu iam propus tipei sa mergem impreuna s-o faca pt a vedea cu adevarat dc este adevarat acel act emis de respectivul spital sau doar ceva fc la comanda pt a deturna situatia in favoare ei.ea a acceptat da astazi nu mai raspunde la tel cnd stabilisem de comun acord sa facem aceasta analiza.oricum va multumesc pt raspuns si promptitudinea dumneavoastra !
nyss a scris:

imi cxer scuza dc m-am exprimat gresit,dar tipa respectiva nu a efectuat o analiza la centrul medical IML ,ci doar la un spital 'normal' unde nimeni asistand ca martor ,putea f. bine sa dea un banut pt a i se scoate un act care sa ateste ca are o contuzie,analiza IML eu iam propus tipei sa mergem impreuna s-o faca pt a vedea cu adevarat dc este adevarat acel act emis de respectivul spital sau doar ceva fc la comanda pt a deturna situatia in favoare ei.ea a acceptat da astazi nu mai raspunde la tel cnd stabilisem de comun acord sa facem aceasta analiza.oricum va multumesc pt raspuns si promptitudinea dumneavoastra !
[/quot
Indiferent de situatie,ca este sau ca nu este vatamata,persoana in cauza s-a adresat unor medici dintr-o unitate sanitara,ceea ce nu este cu nimic ilegal.acestia au semnat si eliberat un act medical,care poate fi eventual contrazis,tot de un act medical.Cei care trebuie sa se pronunte asupra veridicitatii si legalitatii acestui act medical,in cele din urma,vor fi tot medicii legisti de la I.Ml.L.
Depuneti plangere penala prealabila la Pol , respectiv Parchet , in termen de 2 luni de la data la care ati cunoscut sau ati putut cunoaste pe faptuitor .In acest sens , va puteti adresa agentilor de politie , in vederea identificarii faptuitorului (a elementelor de identificate ale acestuia , mentionate in cartea de identitate/buletin)pentru a mentiona corespunzator datele in aceasta plangere.

Daca numarul de ingrijri medicale va fi mai mare de 60 , actiunea penala e pusa in miscare din oficiu , fara a fi necesara plangerea .
Ok.am inteles. Acum m-am inteles cu persoana respectiva sa mearga cu mine la politie si sa-si retraga plangerea. Dar mai intai o voi dupe la notar sa o pun sa semneze ca isi retrage plangerea si nu va mai depune alta si ca a cerut o suma de banii 300 de euro si nu va mai avea nici o pretentie pe urma,ca sa nu se razgandeasca.Am o intrebare retragandu-si declaratia daca nu are zile de spitalizare dosarul se va inchide sau va continua? Dvs.ce parere aveti?Ce ar fi corect sa fac ca sa nu se razgandeasca dupa ce-i dau banii? va multumesc

Alte discuții în legătură

Despagubiri pentru vatamare corporala intr-un accident de circulatie! aurelvultur aurelvultur In data de 22-06-2013 am avut un accident rutier grav cu distrugerea masinii de serviciu, fiind in timpul serviciului si vatamarea corporala(fractura ... (vezi toată discuția)
Accident rutier pe trecere de pietoni client889 client889 Buna ziua! Am fost implicat intr-un accident rutier in 29.decembrie 2013. Am accidentat usor o persoana pe trecerea de pietoni, care dupa accident a fost dusa ... (vezi toată discuția)
Accident pe trecerea de pietoni andrutzu andrutzu am suferit o mare trauma saptamana trecuta si anume:fetita mea a fost lovita pe trecerea de pietoni.lovitura nu a fost asa de grava,mai exact o contuzie la cap ... (vezi toată discuția)