avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1245 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident rutier
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident rutier

Buna ziua,
La inceputul lunii August fiica mea ( pieton fiind ) a fost accidentata pe trecerea de pietoni, soferul depasind pe contrasens tranvaiul in statie fara refugiu a demarat si a lovit o, a incercat sa fuga de la locul accidentului , l-a oprit lumea , a fost chemata ambulanta copilul a stat 20 zile in gips cu piciorul ( a scapat decat cu dislocare de glezna si laba piciorului drept fisurata in mai multe locuri ) , dosarul se afla la parchet. Soferul are cam 20 ani am inteles ca a ramas fara carnet 90 zile si cam atat nici macar nu a venit sa isi ceara scuze nu mai zic sa se intereseze de starea copilului . Va rog sa imi spuneti ce trebuie facut pentru a raspunde si din punct de vedere material si moral deoarece suspendarea carnetului pentru 90 zile este o pedeapsa prea usoara .
Mentionez , copilul era pe trecere de pietoni iar el a depasit tranvaiul pe contrasens.

Cu stima
Cel mai recent răspuns: Maria Marta , Alte profesii 22:10, 17 Octombrie 2014
Buna ziua,
Puteti solicita un avocat care este specialist in asigurari si accidente. puteti merge si la societatea de asigurari rca a vinovatului.
Atentie! putin stiu despre asigurari si accidente.
Va trebui sa va adresati instantei civile pentru a obtine o despagubire justa.
Depuneti plangere penala pentru vatamare din culpa si solicitati daune materiale si morale, trebuie scos certificat medico legal.

Daca nu se depune plangere cheltuielile de spitalizare vor fi platite de catre victima.

Daca zilele de ingrijire medicala nu depasesc 90 soferul nu va raspunde penal, oricum daunele vor fi platite de catre asiguratorul RCA daca soferul avea o polita de asigurare valabila la momentul producerii accidentului.
Buna ziua,

Sa inteleg ca dupa noul cod penal orice sofer poate face orice abatere de la lege daca victima NU sta cel putin 90 zile in spital in afara de cele 3 luni de suspendarea permisului nu va primi nici o pedeapsa. Credeti ma si eu sunt sofer de 20 ani dar si parinte . Multumesc.
de fapt nu trebuie sa stea victima in spital 90 de zile, certificatul medico-legal trebuie sa ateste cele 90 de zile ca a avut nevoie de ingrijiri medicale. Spitalu n-are nici o legatura.

Alte discuții în legătură

Accident rutier din culpa rose2003 rose2003 Sotul meu,sofer pe maxi taxi a accidentat grav o batrana pe trecerea de pietoni....Batrana a suferit numeroase traumatisme insa si-a revenit:inca face ... (vezi toată discuția)
Procedura ranit in accident de circulatie zackyty11 zackyty11 Sora mea a fost accidentata pe trecerea de pietoni. Care este procedura legala impotriva soferului care nu a dat prioritate, vina recunoscuta de el, si ce ... (vezi toată discuția)
Accident rutier cu victima - vatamare corporala diana_wald2000 diana_wald2000 In luna iulie 2016 am acrosat un pieton care are acum piciorul in gips si a avut 4 zile de internare. Familia respectiva refuza depunerea dosarului de dauna ... (vezi toată discuția)