In luna iulie 2016 am acrosat un pieton care are acum piciorul in gips si a avut 4 zile de internare. Familia respectiva refuza depunerea dosarului de dauna la asigurator pt a incheia amiabil si imi solicita o suma de bani de care nu dispun.
Din ce am inteles probabil va avea maxim 60 de zile de ingrijiri medicale.
1. Daca depun plangere penala impotriva mea voi avea cazier si permisul anulat chiar daca are mai putin de 90 de zile de ingrijiri medicale?
2. In cazul in care reusesc sa fac rost de suma ceruta si ne impacam cine va plati factura de la spital?
In cazul in care are mai putin sau 90 zile conform certificatului medico legal, dosarul de urmarire penala se claseaza, soferul vinovat va primi o amenda si va ramane cu permisul suspendat maxim 90 zile.
In cazul impacarii riscati sa platiti si spitalizarea, deoarece legea scrie clar, in cazul vatamarilor, bolilor provocate, cheltuielile sunt suportate de cel care a provocat. Daca platiti dumneavoastra suma pentru impacare, aveti dreptul sa recuperati acea suma de la asiguratorul RCA.
Este clar ca persoana vatamata vrea sa va "stoarca" de bani.
daunele se platesc de catre asigurator. Nu-i platiti niciun ban.
Mergeti la asigurator pentru a-l informa si de a va indruma.
Probabil litigiul se va solutiona in instanta civila. Asiguratorul va trebui sa fie chemat in garantie.
Sunteti sigura ca sunteti vinovata de producerea accidentului? Din lipsa tuturor elementelor nu ma pot pronunta.
Va doresc succes
ing. Ioan Ciobanu
Buna ziua. Multumesc pt raspuns. Da, sunt sigura, victima traversa pe trecerea de pietoni pe marginea umbrita iar eu veneam cu soarele in fata si aveam si masina parcata langa trecere. Pur si simplu nu am vazut-o si am lovit-o cu bara fata stanga la picior. Am dat si declaratie la politie in care mi-am recunoscut vina.
Accident auto
marilena18
In data de 17.12.2014 am fost victima unui accident auto pe o trecere de pietoni in orasul Brasov. Eram la jumatatea trecerii de pietoni cand am fost lovita de ... (vezi toată discuția)
Accident rutier
iulianad2
Buna ziua,
La inceputul lunii August fiica mea ( pieton fiind ) a fost accidentata pe trecerea de pietoni, soferul depasind pe contrasens tranvaiul in ... (vezi toată discuția)