avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 196 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident auto
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident auto

In data de 17.12.2014 am fost victima unui accident auto pe o trecere de pietoni in orasul Brasov. Eram la jumatatea trecerii de pietoni cand am fost lovita de un taxi. In urma loviturii au fost nevoie de 3 zile de spitalizare si acum trebuie sa stau 6( sase) saptamani cu piciorul in gips urmand apoi procedurile de recuperare. As vrea sa stiu ce pasi trebuiesc urmati si ce pretentii pot fi ridicate.
Cel mai recent răspuns: CountPorcula1987 , utilizator 21:34, 28 Decembrie 2014
In primul rand nu semnati nicio intelegere cu soferul vinovat!
Angajati-va un avocat, situatia este mai complexa si aveti nevoie de asistenta unui specialist!
Soferul de taxi cel mai probabil nu v-a fi urmarit penal (nu aveti 90 de zile de ingrijiri). Dvs puteti sa primiti despagubiri de la asiguratorul (RCA-ul) vinovatului, asigurator care cel mai probabil va va scoate ochii cu nimic (la inceput). Pastrati toate bonurile de medicamente, facturi, etc. In caz de proces le atasati la dosar. De asemenea daca beneficiati de concediu medical neplatit integral cereti in instanta (daca se ajunge) diferenta + daune pentru durerea suferita, etc. Nu o sa va imbogatiti din asta (cautati pe net sunt patanii mai grave ca a dvs). dar e pacat sa nu primiti o "recompensa" pentru durerea suferita. Inainte de a incepe un eventual proces cu RCA-ul chematii la o "intelegere" cu un avocat prezent (de partea dvs. pentru a intelege si ei clar ca lucrurile de acolo doar vor escalada) si desigur taxa pentru avocat (cereti chitanta/factura) o atasati la dosar (fie la mediere fie la proces).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier iulianad2 iulianad2 Buna ziua, La inceputul lunii August fiica mea ( pieton fiind ) a fost accidentata pe trecerea de pietoni, soferul depasind pe contrasens tranvaiul in ... (vezi toată discuția)
Daune accident auto Popesku Popesku Buna ziua, numele meu este Popescu Florin , 53 ani din Ploiesti si ma adresez d-tra cu rugamintea de a primi, daca se poate, un raspuns pentru urmatoarea ... (vezi toată discuția)
Procedura de urmat de catre pieton, victima a unui accident rutier pe trecerea de pietoni ChirtopAdela ChirtopAdela Este vorba de tatal meu, care in urma cu 3 zile a suferit un accident rutier pe trecerea de pietoni. A suferit o interventie chirurgicala la glezna si in ... (vezi toată discuția)