Este vorba de tatal meu, care in urma cu 3 zile a suferit un accident rutier pe trecerea de pietoni. A suferit o interventie chirurgicala la glezna si in prezent este spitalizat. Mentionez ca am cerut soferului copie dupa RCA, in prezent nefiind in posesia ei.
As dori sa stiu care sunt pasii de urmat in aceasta situatie.
Va multumesc anticipat,
Cu respect, A.C.
Trebuie sa depuna o plangere penala la politie, impotriva soferului care l-a accidentat.
In functie de numarul de ingrjiri medicale pe care le va avea tatal dvs. pana la vindecarea completa, organul de cercetare penala, va face si incadrarea juridica a soferului vinovat de accident.
Tatal dvs. trebuie sa se constituie parte civila cu o suma echivalenta cu daunele produse.
In primul rand trebuie sa depuna plangere la politie impotriva vinovatului. Apoi trebuie sa mearga la asiguratorul RCA al vinovatului si sa deschida dosar de dauna pt vatamare corporala. Atentie sa va ganditi bine ce si cat veti cere. Sa va calculati cu atentie tot ce ati cheltuit cu spitalul precum si daunele morale care vi se cuvin. Este bine sa va angajati un avocat care sa va ajute si in acelasi timp sa va reprezinte in instanta pt a nu iesi pacalit.
Toate cheltuielile pe care le veti face sa aiba si documente - facturi si chitante. Acestea va vor ajuta sa demonstrati asiguratorului valoarea cheltuielilor suportate de dv.