Buna ziua!Acum 2 zile, am venit cu microbuzul din italia in romania,speciaca sa mi fac buletinul pt. ca era expirat.Soferul mi a spus sa nu mi fac griji pt ca la vama o sa trec.Pe drum ne a oprit politia din slovenia,iar soferul mi a spus sa i arat buletinul de italia(asa era probabilitatea mai are sa nu primec amenda).Mi au retinut buletinul de italia si mi au dat amenda 500 euro.Stie cineva daca e legal ceea ce au facut ei?eu nu am platit amenda si nici nu am de gand.As vrea sa o contestez.Ma poate ajuta cineva cu un sfat?multumesc!
Mi-au oprit buletinul de Italia pt ca au spus ca nu este valabil decat in Italia.In tara lor trebuie sa calatoresc cu buletin romanesc.Procesul verbal este in limba lor...prea multe nu inteleg.Mi-a spus cineva ca trebuia sa fie si un traducator atunci când mi-au retinut buletinul.As vrea sa stiu ce se intampla daca nu platesc amenda?
Ati calatorit in Solvenia fara a avea un document de calatorie valabil. Nu cred ca aveti "buletin" de Italia, ci permis de sedere. Cardul de identitate italian este valabil pentru calatoria in tarile UE + alte cateva tari. Dar acest card se acorda numai celor care au cetatenia italiana. Permisul de sedere italian are valoare de viza Schengen si a arata doar o viza fara buletin sau pasaport nu e suficient.
Daca mai puneti piciorul in Slovenia si nu ati platit amenda puteti fi condamnata conform legilor slovene (de ex. puteti fi arestata, daca asa prevede legea). Daca vor face eforturi sa colecteze amenda dvs. din Romania sau din Italia, nu cunosc.