avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 789 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Amenda Slovenia
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Amenda Slovenia

Buna ziua!Acum 2 zile, am venit cu microbuzul din italia in romania,speciaca sa mi fac buletinul pt. ca era expirat.Soferul mi a spus sa nu mi fac griji pt ca la vama o sa trec.Pe drum ne a oprit politia din slovenia,iar soferul mi a spus sa i arat buletinul de italia(asa era probabilitatea mai are sa nu primec amenda).Mi au retinut buletinul de italia si mi au dat amenda 500 euro.Stie cineva daca e legal ceea ce au facut ei?eu nu am platit amenda si nici nu am de gand.As vrea sa o contestez.Ma poate ajuta cineva cu un sfat?multumesc!
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 21:29, 6 Septembrie 2014
Din ce motiv v-au oprit buletinul de Italia?
Ce scrie in procesul-verbal?

Din pacate, ca sa contestati amenda ar trebui sa contactati un avocat din Slovenia si plangerea va trebui depusa in limba lor oficiala.

Mie imi pare abuziva retinerea actului de identitate.
Daca veti contesta amenda si veti pierde procesul veti putea ajunge si la CEDO dupa parerea mea.
Mi-au oprit buletinul de Italia pt ca au spus ca nu este valabil decat in Italia.In tara lor trebuie sa calatoresc cu buletin romanesc.Procesul verbal este in limba lor...prea multe nu inteleg.Mi-a spus cineva ca trebuia sa fie si un traducator atunci când mi-au retinut buletinul.As vrea sa stiu ce se intampla daca nu platesc amenda?
Cu amenda nu stiu sa va zic.
Nu e necesar legal traducator.

Ar trebui sa consultati un avocat sloven.

Mie imi par obraznici.
Ultima modificare: Vineri, 5 Septembrie 2014
Admin, administrator
Ati calatorit in Solvenia fara a avea un document de calatorie valabil. Nu cred ca aveti "buletin" de Italia, ci permis de sedere. Cardul de identitate italian este valabil pentru calatoria in tarile UE + alte cateva tari. Dar acest card se acorda numai celor care au cetatenia italiana. Permisul de sedere italian are valoare de viza Schengen si a arata doar o viza fara buletin sau pasaport nu e suficient.

Daca mai puneti piciorul in Slovenia si nu ati platit amenda puteti fi condamnata conform legilor slovene (de ex. puteti fi arestata, daca asa prevede legea). Daca vor face eforturi sa colecteze amenda dvs. din Romania sau din Italia, nu cunosc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buletin expirat strainatate melcul22 melcul22 Buna ziua.Eu ma flu in Italia si din luna aprilie am buletinul expirat dar am permisul de conducer din rominia valabil si cartea de identitate de Italia ... (vezi toată discuția)
Rezıdent permıs de sedere brhns brhns sunt turc am permıs de sedere termen lung rezıdent ce ın romanıa! am drept sa ıntru zona shengen fara ... (vezi toată discuția)
Conditii de calatorie AuraAyan AuraAyan Buna seara!Sunt căsătorită cu un cetățean pakistanez,căsătoria este înregistrată în Registrele Romane.Avem un băiețel în vârstă de 10 luni,ne ... (vezi toată discuția)