avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Prelungire concediu crestere copil de la 2 la 3 ani in ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Prelungire concediu crestere copil de la 2 la 3 ani in cazul in care CIM a expirat

Buna seara, se poate sa se prelungeasca concedoul pentru cresterea copilului de la 2 la 3 ani daca CIM mamei a expirat deoarece era pe perioada determinata? Daca da,va rog sa-mi spuneti pasii pe care trebuie sa-i urmez si de ce acte am nevoie. Multumesc !
Cel mai recent răspuns: Andreia12 , utilizator 15:21, 4 Septembrie 2014
Nu.
Incepand cu 01.05.2011 s-a modificat Codul Muncii astfel ca art 49 alin 5 CM prevede ca "de fiecare dată când în timpul perioadei de suspendare a contractului intervine o cauză de încetare de drept a contractului individual de muncă, cauza de încetare de drept prevalează."
Aceasta prevedere nu se aplica retroactiv.

Se poate insa solicita ajutor de somaj, daca se indeplinesc conditiile legale, iar apoi se poate solicita concediul respectiv.
Ultima modificare: Luni, 1 Septembrie 2014
Florin Cioca, Consilier juridic
Nici macar somaj , chiar daca am lucrat mai bine de 2 ani inainte sa intru in Ccc ??? Multumesc !
Prelungirea duratei CCC de la 2 ani la 3 ani , se face numai daca copilul este incadrat intr-un grad de handicap.

Cand v-a incetat c.i.m.? (sau pana cand ati avut c.i.m.?).
@Andreia12

Daca ati lucrat 2 ani inainte de CCC veti beneficia de ajutor de somaj. Va trebui sa va prezentati la AJOFM. Din somaj puteti solicita CCC cu handicap, pana la 3 ani.
Poate beneficia de somaj numai daca indeplineste conditiile prevazute de lege si daca actele la somaj sunt depuse in termenul prevazut de lege.

De aceea, este necesar sa se cunoasca data incetarii c.i.m., intrucat s-a mentionat in mesajul initial ca a avut c.i.m. pe durata determinata.

Alte discuții în legătură

Somaj dupa ccc Ioana.B.90 Ioana.B.90 As putea intra in somaj dupa ce termin ccc.am lucrat 9 luni la o firma cu contract pe perioada determinata,intre timp am ramas insarcinata si nu mi-au mai ... (vezi toată discuția)
Somaj dupa concediu pentru cresterea copilului luizaghica luizaghica buna ziua, pe data de 12 mai 2012 termin concediul de crestere a copilului si as vrea sa siu daca pot beneficia de somaj, mentionez ca sunt profesor suplinitor ... (vezi toată discuția)
Somaj dupa concediu pentru cresterea copilului anaid1972 anaid1972 buna ziua, copilul meu a implinit 2 ani in 4 martie,iar contractul meu de munca a fost suspendat incepand cu 16.04 2010.Din cate stiu ccc a incetat in 4 ... (vezi toată discuția)