avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somaj dupa ccc
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somaj dupa ccc

As putea intra in somaj dupa ce termin ccc.am lucrat 9 luni la o firma cu contract pe perioada determinata,intre timp am ramas insarcinata si nu mi-au mai semnat contractul,m-au preuat cei de la casa de asigurari si acum in noiembrie copilul face 2 ani.am auzit ca poti iesi in somaj dupa ccc dar nu stiu daca as putea beneficia si eu.daca pot beneficia ce acte mi-ar trebui si cand ar trebui bagat dosarul
Ultima modificare: Luni, 16 Octombrie 2017
Ioana.B.90, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:55, 17 Octombrie 2017
Cand v-a incetat c.i.m. ?
Cornel Vasile a scris:

Cand v-a incetat c.i.m. ?

08.06.2015
Nu mai aveti cum sa beneficiati de somaj.

Potrivit Legii nr.76/2002 :
Art. 38
(1) Indemnizaţia de şomaj se acordă persoanelor prevăzute la art. 17, la cerere, după caz, de la data:
a) încetării raporturilor de muncă;
.....

(2) Indemnizaţia de şomaj se acordă de la data prevăzută la alin. (1), dacă cererea este înregistrată la agenţia pentru ocuparea forţei de muncă în termen de 10 de zile de la această dată.

(3) Dacă cererea este înregistrată după expirarea termenului de 10 de zile, dar nu mai târziu de 12 luni de la data prevăzută la alin. (1), indemnizaţia de şomaj se acordă începând cu data înregistrării cererii.

(4) Termenul de maximum 12 luni prevăzut la alin. (3) este termen de decădere din drepturi.

Asadar, pentru a se putea primi indemnizatia de somaj de la data incetarii c.i.m. trebuia sa depuneti actele la AJOFM in termen de 10 zile de la data incetarii c.i.m. .. daca nu le-ati depus in acest termen, indemnizatia se va acorda de la data depunerii cererii .Termenul maxim in care se pot depune actele la somaj fiind de 12 luni de la data incetarii c.i.m. (in speta, se actele se puteau depune la somaj pana la 08.06.2016.)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept somaj? Viovas Viovas Buna ziua! Avem un contract de munca incetat la sfarsitul anului 2016 (cu art.65 - drept somaj). Persoana nu depune dosarul pentru indemnizatia de somaj si ... (vezi toată discuția)
Somaj daniela-claudia daniela-claudia care este termenul de depunere a documentelor pentru somaj dupa emiterea deciziei de incetare a CIM? (vezi toată discuția)