avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Neacordare de prioritate cu accident...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Neacordare de prioritate cu accident...

Buna ziua, asi avea si eu o nelamurire....

Anul trecut in Decembrie am avut un accident destul de urat, in masina mea a existat si o victima si astfel mi s-a dechis dosar de urmarire penala.
In momentul de fata dosarul e la procuratura cu decizie de neincepere si astept sa-mi comunice incheierea.
Intrebarea mea este urmatoarea, politia o sa-mi suspende permisul pe 3 luni de zile+examen, din cate am inteles de la ei.
Eu la data accidentului am bneficiat de o dovada pentru 15 zile cu posibilitate de prelungire.Dovada a fost valabila pana pe 06.01.2009 si nu am mai prelngit-o.Am inteles, tot de la politie, dar fara sa-mi dea dovezi concrete sau un articol din codul rutier, ca daca au trecut 120 zile de la expirarea dovezii si eu nu am prelungit-o, in momentul in care o sa ma duc sa-mi intocmeasca procesul verbal ar trebui sa-mi inapoieze si permisul.

Este adevarat?

Multumesc anticipat pentru ajutor!
Imi poate da cineva un raspuns clar ???..se aplica sanctiunea din data cand mi-a expirat dovada sau din data cand imi elibereaza pv-ul ???

....trebuie sa merg la politie si-mi scrie procesul verbal si nu asi vrea sa fiu "pacalit" si sa mai stau inca 90 zile fara permis !!!:(

Multumesc!
Care este abaterea de la Codul rutier pe care ati savarsit-o?
cioan a scris:

Care este abaterea de la Codul rutier pe care ati savarsit-o?

Pe dovada scrie Art. 57 aliniatul 12 sau b...e greu de descifrat!:(

Politistul care mi-a instrumentat dosarul de urmarire penala mi-a spus ca daca au trecut 120 zile de la expirarea dovezii pe care eu nu am prelungit-o ca o sa-mi dea permisul inapoi.Cand l-am intrebat in baza a ce si-a schimbat atitudinea si mi-a spus ca de fapt hotaraste cel care mi-a ridicat permisul si care imi v a emite Procesul Verbal.

Asta si vreau sa aflu, daca nu am beneficiat de dreptul de a conduce mi se aplica sanctiunea din momentul expirarii dovezii sau mai stau 90 zile si dau examen dupa ce imi da procesul verbal ?!?

Trebuie sa mai adaug ceva:

Intresectia in care am avut accident era una fara semn de circulatie( fusese rupt cu doua seri inainte intr-un alt accident) si avea doar un semn de cedeaza trecerea vopsit cu alb pe asfalt dar care era slab vizibil din cauza proastei iluminar de pe sosea si a faptului ca soseaua era partial uda.
Masina care m-a lovit venea din stanga mea, pe un drum cu prioritate dar care de asemenea nu era prevazut cu nici un semn, pe stalp sau marcat pe sosea.

Multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 20 Mai 2009
Alexander15, utilizator
Alexander15 a scris:

Intresectia in care am avut accident era una fara semn de circulatie( fusese rupt cu doua seri inainte intr-un alt accident) si avea doar un semn de cedeaza trecerea vopsit cu alb pe asfalt dar care era slab vizibil din cauza proastei iluminar de pe sosea si a faptului ca soseaua era partial uda.
Masina care m-a lovit venea din stanga mea, pe un drum cu prioritate dar care de asemenea nu era prevazut cu nici un semn, pe stalp sau marcat pe sosea.

Multumesc!

Probabil este vorba de art. 57 aliniat (2) din Codul Rutier care prevede:

Art. 57. -
(1) La intersecţiile cu circulaţie nedirijată, conducătorul de vehicul este obligat să cedeze trecerea tuturor vehiculelor care vin din partea dreaptă.
(2) La intersecţiile cu circulaţie dirijată prin indicatoare, semafoare sau de către poliţistul rutier, conducătorul de vehicul este obligat să respecte semnificaţia sau indicaţiile acestuia.

In cazul in care starea de fapt era cea a unei intersectii nedirijate Dvs. aveati prioritate (vezi art. 57 alin. (1) mai sus reprodus. Insa trebuie sa dovediti aceasta stare de fapt.
Numai bine va doresc
cioan a scris:

Alexander15 a scris:

Multumesc!

Probabil este vorba de art. 57 aliniat (2) din Codul Rutier care prevede:

Art. 57. -
(1) La intersecţiile cu circulaţie nedirijată, conducătorul de vehicul este obligat să cedeze trecerea tuturor vehiculelor care vin din partea dreaptă.
(2) La intersecţiile cu circulaţie dirijată prin indicatoare, semafoare sau de către poliţistul rutier, conducătorul de vehicul este obligat să respecte semnificaţia sau indicaţiile acestuia.

In cazul in care starea de fapt era cea a unei intersectii nedirijate Dvs. aveati prioritate (vezi art. 57 alin. (1) mai sus reprodus. Insa trebuie sa dovediti aceasta stare de fapt.
Numai bine va doresc

Da, aici e adevarat..trebuie sa demonstrez...dar eu asi dori sa aflu altceva daca se poate :

Daca am avut dovada de circulatie pentru 15 zile, de pe 22.12.2008 pana pe 06.01.2009, pe care nu am mai prelungit-o pe perioada cercetarilor, acum la incheierea cercetarilor...sa zicem 01.06.2009...adica la mai bine de 4 luni cand mi se va emite procesul verba mi se va retine permisul de conducere pe inca 90 zile sau perioada in care am stat fara permis va fi considerata ca perioada de penalizare ???
Sper ca am fost destul de explicit!

Multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 20 Mai 2009
Alexander15, utilizator

Alte discuții în legătură

Redobandire permis de conducere luat in urma unui accident rutier - sofer incepator cosminrg cosminrg Buna ziua, In urma cu doua luni nu am accordat prioritate de trecere si am provocat un accident rutier soldat cu daune materiale(cele doua autoturisme ... (vezi toată discuția)
Permis de conducere suspendat 90 de zile cu dosar penal ASZI ASZI Am facut un accident la data de 01.06.2016 la Tg. Mures (nu am vazut semnul cedeaza si am intrat in intersectie, si din stanga a intrat in masina mea o alta ... (vezi toată discuția)
Accident auto elmi1 elmi1 Buna ziua, Acum 3 zile am fost implicat intr-un accident rutier, accidentul s-a petrecut intr-un cartier rezidential, iar in acel cartier nu existau semne ... (vezi toată discuția)