avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 284 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Vanzare in targuri si piete
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Vanzare in targuri si piete

Pentru a putea comercializa detergenti si alte produse pentru curatenie in targuri si/sau piete care ar fi procedura?
-am inteles ca ar putea corespunde codul caen 4789 desi nu sunt specificati si detergentii. Se poate folosi sau trebuie alt cod caen?
-pe urma daca PFA -ul obteaza pentru norma de venit mai trebuie casa de marcat? Cineva mi-a spus ca pentru vanzarea in targuri si piete nu trebuie casa de marcat, este adevarat?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 17:20, 6 Septembrie 2014
Buna ziua!
Pentru activitatea pe care doriti sa o desfasurati trebuie sa va adresati registrului comertului.
Va trebui sa achizitionati si o casa de marcat.
Scutirea pentru comertul in targuri, piete se refera la producatorii agricoli individuali.
Ultima modificare: Miercuri, 3 Septembrie 2014
Elis Ismail, Contabil
(1) Codul C.A.E.N. 4789 - "Comert cu amanuntul prin standuri, chioscuri si piete al altor produse" include toate produsele care se pot vinde asa. Deci, si detergentii.

(2) In cazul P.F.A. pentru Codul C.A.E.N. 4789 nu este acceptata norma de venit.

(3) Legea obliga comerciatii care fac comert cu amanuntul prin standuri, chioscuri si piete sa achizitioneze casa de marcat fiscala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infintare ii artghift artghift sunt absolvent arte plastice si doresc sa infiintez o intreprindere individuala ca sa pot participa la targuri, creez tot felul de obiecte cadou ex, cutii, ... (vezi toată discuția)
Comert in targuri si piete alvld alvld rog daca poate cineva sa -mi spuna pt comert in aleea castanilor trebuie sa-mi schimb codul caen(am un magazin) si daca trebuie casa de marcat.va multumesc (vezi toată discuția)
Cod caen ? utc utc Vreau sa desfasor activitate de comert, respectiv prin piete, targuri si oboare cu produse de morarit, adica vanzare de malai, tarate, hrana ptr. animale. La ... (vezi toată discuția)