avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Garantie cazare - minibar Hotel
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Garantie cazare - minibar Hotel

Buna ziua,

Vreau sa opresc garantie la cazare pentru minibar clientilor walk-in. Ce documente trebuie sa emit pentru aceasta garantie (bon fiscal, chitanta)??? daca la plecare a doua zi aceasta grantie trebuie sa o returnez clientului?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Marian Trutan , Contabil 18:49, 5 Septembrie 2014
Simplu :
La intrare chitanta cu specificatia „garantie consum mini bar”, care atentie nu poate fi mai mare decat contra-valoarea continutului mini-barului.
La iesire bon de casierie cu specificatia „restituire garantie mini bar” sau „diferenta garantie consum mini bar”.
Multumesc foarte mult!
Am rugamintea sa-mi spuneti daca la hotel sunt obligata sa emit bon fiscal la incasarea prin VIRAMENT / OP?

Multumesc!
Bonurile fiscale se emit numai la incasarile in numerar. In anumite situatii se pot emite bonuri fiscale pentru incasarile efectuate prin cartile de credit.
Ok, cei de la MF spun ca trebuie sa emitem bon fiscal ( cei care verifica o rambursare de TVA)la plata cu OP;

Alte discuții în legătură

Inregistrare bon fiscal zilnic cristina29 cristina29 Buna ziua! Conform legii, elementele bonului fiscal sunt: - data, ora si minutul emiterii bonului fiscal, iar trebuie tiparita in mod obligatoriu in ... (vezi toată discuția)
Bonuri fiscale elenadove elenadove ce elemente obligatorii trebuie sa contina un bon fiscal pentru a putea fi decontat sa aiba den furnizor, cif, suma,tva este obligatoriu sa scrie pe el ... (vezi toată discuția)
Pret transport pe bon fiscal? gogutza gogutza Am un magazin online si livrez catre persoane fizice cu firma de curierat. Le emit factura fiscala pe care sunt produsele (fiecare produs cu denumire) si ... (vezi toată discuția)