avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1059 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Pret transport pe bon fiscal?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Pret transport pe bon fiscal?

Am un magazin online si livrez catre persoane fizice cu firma de curierat.
Le emit factura fiscala pe care sunt produsele (fiecare produs cu denumire) si pretul transportului. Le emit de asemenea si bon fiscal, pe care produsele sunt trecute dupa categorii (adica am 10 categorii si peste 500 de produse, asa ca am ales sa pun doar categoria la casa de marcat, urmand ca pe factura sa fie fiecare produs in parte).

Problema mea este ca pe factura apare si transportul si pe bonul fiscal nu (am uitat sa programez casa de marcat si pt transport). Este obligatoriu ca pretul transportului sa fie trecut si pe bonul fiscal?
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 15:27, 25 Octombrie 2009
pe bon trebuie sa apara toata suma incasata!
Si daca trec pe bon categorie-pret pt fiecare produs (mentionez ca fiecare suma se regaseste pe ff cu numele produsului in clar) pot sa trec la sfarsit inca o line care sa contina o categorie-pretul transportului?
Sau e musai sa imi programez casa de marcat sa contina special si transportul?
poate sa apara pe o linie separata

succes!
Si poate sa apara pretul transportului inclus in una din categoriile mele de produse?
Sau nu conteaza, conteaza doar sa fie pretul pe BF?

Multumesc.
Art. 4. - (1) Bonul fiscal este documentul emis de aparatul de marcat electronic fiscal, care trebuie sa cuprinda cel putin:
denumirea si codul fiscal ale agentului economic emitent;
adresa de la locul de instalare a aparatului de marcat electronic fiscal;
logotipul si seria fiscala ale aparatului;
numarul de ordine;
data si ora emiterii;
denumirea fiecarui bun livrat sau serviciu prestat;
pretul sau tariful unitar;
cantitatea;
valoarea pe fiecare operatiune, inclusiv taxa pe valoarea adaugata, cu indicarea cotei de taxa;
valoarea totala a bonului, inclusiv taxa pe valoarea adaugata;
valoarea totala a taxei pe valoarea adaugata pe cote de taxa, cu indicarea nivelului de cota;
valoarea totala a operatiunilor scutite de taxa pe valoarea adaugata, precum si valoarea altor taxe care nu se cuprind in baza de impozitare a taxei pe valoarea adaugata, daca este cazul.

Art. 10. - Constituie contraventii urmatoarele fapte daca, potrivit legii penale, nu sunt considerate infractiuni:
c) emiterea bonului fiscal continand date eronate sau fara ca acesta sa contina toate datele prevazute la art. 4 alin. (1);*

Art. 11. - (1) Amenzile pentru contraventiile prevazute la art. 10 se aplica operatorilor economici, cu exceptia celor prevazute la art. 10 lit. d), astfel:
a) faptele prevazute la art. 10 lit. c), e), f), g) si o) se sanctioneaza cu amenda de la 2.000 lei la 4.000 lei;

OUG nr. 28/1999 privind obligatia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale

eu zic ca este obligatoriu sa fie trecut distinct
De altfel si contabil se inregistreaza diferit : venituri din comert , si venituri din servicii

Alte discuții în legătură

Inregistrare bon fiscal zilnic cristina29 cristina29 Buna ziua! Conform legii, elementele bonului fiscal sunt: - data, ora si minutul emiterii bonului fiscal, iar trebuie tiparita in mod obligatoriu in ... (vezi toată discuția)
Bon fiscal calinnmes89 calinnmes89 Lucrez intr-o fabrica in care exista o cantina si un chiosc (separate) ce apartin acesteia. Am doua intrebari: 1. Cand mananc la cantina cumpar un bonulet ... (vezi toată discuția)
Garantie cazare - minibar hotel Moldi Moldi Buna ziua, Vreau sa opresc garantie la cazare pentru minibar clientilor walk-in. Ce documente trebuie sa emit pentru aceasta garantie (bon fiscal, ... (vezi toată discuția)