avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... cuantum pensie medicala?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

cuantum pensie medicala?

SUNT NASCUTA IN 1955 , in OCTOMBRIE.
FAC 32 DE ANI DE MUNCA IN LUNA AUGUST 2009.
MA AFLU IN CONCEDIU MEDICAL DE LA SFARSITUL LUI IANUARIE 2009 , SUFERIND UN ACCIDENT VASCULAR .
AM RAMAS CU SECHELE ,LIPSA DE ECHILIBRU SI AMETELI DUPA 2-3 ORE , SI VEDERE DUBLA .
SALARIUL NET IN CADRUL ACTIVITATII AJUNSESE LA 1000 RON /LUNA.
AS MAI AVEA 1 AN PANA LA PENSIONAREA ANTICIPATA PARTIALA (la 55 ani).
CUM E MAI BINE SA PROCEDEZ ? REFERITOR LA VENITURI....ma refer ....
SA PRELUNGESCconcediile MEDICALE INCA UN AN alternand cu cate o saptamana de lucru si concedii de odihna SAU SA MA PENSIONEZ MEDICAL PENTRU 1 AN SI APOI SA CER PENSIONAREA ANTICIPATA PARTIALAla implinirea varstei de 55 de ani ?
Mai exact ...cat ar fi pensia medicala care mi s-ar acorda pana la pensionarea anticipata?
De care elemente se tine seama la stabilirea cuantumului pensiei medicale?Si cam cat ar fi aceasta in comparatie cu ultimul salariu net care a fost de aproximativ 1000 ron daca am 32 de ani de munca ca asistent medical .?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 01:38, 21 Mai 2009
In ceea ce priveste pensia pentru pierderea capacitatii de munca va incadrati, din cele descrise de dvs., in gradul III de invaliditate. Tinand cont de faptul ca dvs. aveti 54 de ani si 32 de ani de stagiu de cotizare va incadrati fara probleme in categoria persoanelor care beneficiaza de pensie de invaliditate.
de gradul III , caracterizata prin pierderea a cel putin jumatate din capacitatea de munca, invalidul putand sa presteze o activitate profesionala?
Nu as prea crede ca ar mai fi in stare persoana respectiva sa faca prestarea ......daca dupa 2-3 ore i se face rau

si cuantumul cum se calculeaza?
Ultima modificare: Miercuri, 20 Mai 2009
abby, utilizator
Gradul II presupune pierderea totala a capacitatii de munca, ori dvs. ati spus ca "dupa 2-3 ore" intervin simptomele. In fine, in ceea ce priveste modul de calcul nu il cunosc si ma inoiesc ca il cunoaste cineva pe acest forum.
Incercati link-ul urmator:
[ link extern ]
Potrivit art. 56 din Legea nr. 19/2000, incadrarea sau neincadrarea intr-unul dintre cele trei grade de invaliditate se face prin decizie emisa de medicul specializat in expertiza medicala si recuperarea capacitatii de munca. Deci numai medicul are competenta sa stabileasca gradul dvs. de invaliditate.

Cuantumul mediu al pensiei de invaliditate este, la nivelul orasului Bucuresti, de aproximativ 500 RON. Pensia de invaliditate de care ar urma sa beneficiati depinde de gradul de invaliditate in care va va incadra medicul de la comisia de expertiza.

In esenta, la stabilirea pensiei de invaliditate asiguratilor li se acorda un stagiu potential determinat ca diferenta intre stagiul complet de cotizare si stagiul de cotizare realizat efectiv pana la data incadrarii intr-un grad de invaliditate. Desigur, sunt avute in vedere la calculul pensiei de invaliditate, alaturi de stagiul potential, si veniturile contributive, intrucat dvs. sunteti asigurata/asigurat.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensia de gradul iii si gradul ii balerina balerina As dori sa stiu care este diferenta in bani intre o pensie de gradul 3 si cea de gradul 2. Stiu ca la pensia de gradul 3 ai drept de munca insa persoanei in ... (vezi toată discuția)
Pensionarea pe caz de boala rambela rambela Care sunt conditiile ce trebuiesc indeplinite pentru pensionarea pe caz de boala? (vezi toată discuția)
Pensia de invaliditate silvia59 silvia59 ce implicatii asupra calcului pensiei de limita de varsta poate avea trecerea de la pensia de invaliditate gradul II la pensia de invaliditate gradul ... (vezi toată discuția)