avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Proiect Senat-modificare legea pensiilor
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Proiect Senat-modificare legea pensiilor

Buna ziua.Am si eu o nelamurire cu acest proiect.

[ link extern ]

Eu daca am lucrat la grupa I de munca 18 ani si 9 luni voi primi reducere doar 9 ani??art 158 din acea propunere nu ma lamureste....eu de acolo inteleg ca voi primi o reducere.....dar cat va fi acea reducere??..asta daca se va aproba proiectul...bineinteles

Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 09:34, 4 Septembrie 2014
Reducerea este de 9 ani.
Nu aveti legatura cu art.158.
Aceste modificari,daca se vor legifera nu au legatura cu cazul d-voastra.
Modificarile se refera la cei care au mai putin de 6 ani,respectiv mai putin de 2 ani de grupa I-a.
,,Se va modifica Legea pensiilor, in sensul recunoasterii grupei I de munca pentru toti pensionarii care au cel putin 2 ani lucrati in aceasta grupa":

Exista urmatoarea situatie
- o persoana a lucrat in gr. I inainte de 2001(are adeverinta pt. 5 ani 11luni si 28 zile de gr.I ); s-a pensionat anticipat partial in 2010 si mai are un an pana la trecerea la pensie normala pentru limita de varsta - pe decizie de pensionare din 2010, apare specificata perioada aceasta in care a lucrat in gr I.

Intrebare:
Acesta persoana, avand in vedere ca a lucrat 5 ani in gr. I , i se va face trecerea de la pensie partiala anticipata la pensie limita de varsta, imediat dupa aparitia acestei modificari a lg. 263??
Va multumesc.
Da.
Multumesc pentru promptitudine.
Trecerea se va face automat sau trebuie depusa cerere?
Cu stima,
Trebuie depusa o cerere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare anticipata NBotezatu NBotezatu Buna ziua, Ma numesc Botezatu Nicolae si sunt nascut in luna august 1958. Am vechime in munca 38 ani din care 2 ani si 3 luni Gr. I-a si 17 ani si 8 luni ... (vezi toată discuția)
Reducere varsta standard de pensionare sch sch Buna seara, Va rog sa aveti amabilitatea sa ne sfatuiti,ce varianta e optima de ales pentru reducerea varstei standard de pensionare a fratelui meu, n.20.03 ... (vezi toată discuția)
Data iesirii la pensie bogdan0406 bogdan0406 am 61 de ani impliniti,42 de ani vechime,9 in grupa 1-a si 14 in grupa a 2-a. Cand pot iesi la pensie? (vezi toată discuția)