avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Condamnare cu suspendare. Cum pot afla daca e ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Condamnare cu suspendare. Cum pot afla daca e definitiva si daca pot parasi tara ?

Nr. unic (nr. format vechi) : ....../866/2014
Data inregistrarii 11.04.2014
Data ultimei modificari: 10.07.2014
Sectie: Penal-NCPP
Materie: Penal
Obiect: NCP)
Stadiu procesual: Fond

Părţi
Nume Calitate parte
Inculpat
Inculpat

ªedinţe
09.07.2014
Ora estimata: 09:00
Complet: P1 M Cameră preliminară şi judecată
Tip solutie:
Solutia pe scurt: Condamnă inculpatul A la pedeapsa de 3 ani închisoare şi pedepasa complementară a interzicerii drepturilor prev de art 66 al 1 lit a,b,h,k Cptimp de 4 ani Pe parcursul termenului de suptaveghere inculpatul va ppresta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile. Suspendă sub supraveghere executarea pedepsei stabilind un termen de supraveghere de 4 ani Condamnă inculpatul B la pedepasa rezultantă de 4 ani, 2 luni şi 20 de zile închisoare cu executare şi pedepasa complementară a interzicerii drepturilor prev de art 66 al 1 lit a,b,h,k Cptimp de 4 ani Respinge acţiunea civilă .
Document: Hotarâre .../2014 09.07.2014
In minuta care a ajuns acasa scrie ,ca daca vreau sa parasesc tara ,trebuie sa anunt Instanta ....Cum procedez ???? pentru a anunta instanta daca Hotararea e definitiva pentru- ca intai trebuie sa vad daca e definitiva .....a trecut mai mult de o luna de la sentinta aproape doua luni si nu am primit nimic acasa ...
Va multumesc pentru ajutor
Ultima modificare: Miercuri, 3 Septembrie 2014
TONI28, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gabriela Mihai , Avocat 16:38, 4 Septembrie 2014
Buna ziua!

Interesati-va la arhiva instantei daca in dosarul dvs. exista o cerere de apel. Daca nu exista o astfel de cerere dupa o luna de la pronuntare, sigur hotararea e definitiva.

Cu stima.
Termenul pentru declararea apelului curge de la comunicarea minutei, mergeti la dosar si vedeti exact cand s-a comunicat si daca s-a declarat.
Dupa ce devine definitiva, sa aveti in vedere ca pe durata termenului de supraveghere trebuie să respectati măsurile de supraveghere şi să executati obligaţiile ce va revin, în condiţiile stabilite de instanţă.
Dacă pe parcursul termenului de supraveghere, cu rea-credinţă, nu respectatii măsurile de supraveghere sau nu executati obligaţiile impuse ori stabilite de lege, instanţa revocă suspendarea şi dispune executarea pedepsei.
Cu alte cuvinte, v-as recomanda sa nu plecati din tara.
In primul rand, hotararea definitiva se va comunica serviciului de probatiune. O sa fiti contactat de un consilier care o sa va spuna cum o sa executati munca in folosul comunitatii. Acolo o sa discutati si de o eventuala plecare din tara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum va înceta contractul de munca ? oanaportar oanaportar Vă rugăm să ne ajutați cu un răspuns : - un condamnat cu închisoare pentru delapidare și alte masuri complementare, al cărui Contract de munca i-a ... (vezi toată discuția)
Hotarare judecatoreasca-anulare permis? nicksson67 nicksson67 Buna ziua, am primit aceasta sentinta in urma infractiunii de conducere cu permisul suspendat si refuz de recoltare probe biologice. Va rog sa-mi spuneti daca ... (vezi toată discuția)
Ucidere din culpa Fossil30 Fossil30 Buna ziua! In urma cu 3 ani, am avut un accident prin care care masina condusa de mine a trecut cu 40 de cm linia continua intr-o curba pe sensul opus si am ... (vezi toată discuția)