avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... 2 inculpati - 2 termene pt angajare avocat
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

2 inculpati - 2 termene pt angajare avocat

art.356 (3) În cursul judecăţii, persoana vătămată şi părţile au dreptul la un singur termen pentru angajarea unui avocat şi pentru pregătirea apărării.

daca suntem 2 inculpati si in primul termen cer amanarea pt angajare avocat (inculpatul celalalt nu este prezent la proces) in urmatorul termen poate sa ceara inculpatul celalalt amanare pt angajare avocat?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 12:07, 4 Septembrie 2014
Eubzic ca nu se va da termen.
Doar daca nu a fost citat anterior se va da.
Nu este imposibil dar este foarte riscant.

Sa ceara avocatul angajat termen daca va intelegeti cu el dar e posibil sa nu ii dea nici lui amanare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avocat din oficiu - avocat ales trailer1234 trailer1234 Buna ziua! Daca instanta mi-a acordat un avocat din oficiu, care m-a aparat timp de trei termene, pot solicita amanarea termenului pentru a-mi angaja un avocat ... (vezi toată discuția)
Acordarea unui termen pentru angajare avocat puncuskaa puncuskaa acordarea unui nou termen de judecată în vederea garantării dreptului la apărare este obligatorie sau este optional? (vezi toată discuția)
Amanare primul termen mezgageza mezgageza ce articol vizeaza faptul ca am dreptul amanarii primului termen pentru angajare avocat? (vezi toată discuția)