avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dezbatere mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dezbatere mostenire

Dupa decesul mamei acum 4 ani nu s-a dezbatut inca mostenirea dar avem probleme cu un teren ocupat abuziv teren ce figureaza pe titlul de prop. al mamei si atunci intreb cine poate face demersurile necesre la politie....etc.,toti mostenitorii fiind in indiviziune sau doar tata ca sot supravetuitor?
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 13:45, 4 Septembrie 2014
Daca nu ati dezbatut succesiunea, nu poate nimeni sa faca demersuri.

Prima data, dezbateti succesiunea si apoi faceti demersurile cu privire la terenul ocupat abuziv.

Probabil ca va fi necesara o actiune in instanta, nu va fi suficienta doar o plangere la politie.
Da, pentru a avea legitimitate trebuie dezbatuta mostenirea.
Plangere la politie veti putea depune si dupa ce depuneti actele chiar daca va mai dura.
Daca mostenitorii nu se inteleg ajungeti la instanta si va dura...
Ce acte ne trebuie si cum trebuie sa procedam pt ca noi ne intelegem si nu se pune problema instantei cu privire la mostenire.
Daca, asa cum spuneti, mostenitorii se inteleg intre ei cu ărivire la mostenire, va puteti adresa unui notar care vă va spune de ce documente aveti nevoie (titlurile de proprietate, certificatul de deces, datele de identitate mostenitori, etc).

Solicitati si ferta privind costurile. Recomand sa consultati si un mediator, in special pentru partaj, pentru a beneficia de o scutire de 50% din taxe.
Problema instantei , adica un proces , se refera la acel teren ocupat abuziv , nu la intelegerea dintre mostenitori. Pt. a rezolva problema acelui teren probabil ca nu va fi suficienta o plangere la politie.

Alte discuții în legătură

Succesiune -termen getafolescu getafolescu Buna seara. Cand trebuie facuta succesiunea , in termenul legal, dupa decesul mamei. Mentionez ca este vorba de un apartament si un teren agricol. De la ... (vezi toată discuția)
Dezbatere de mostenire Maya44 Maya44 Buna ziua. Unchiul meu de pe mama a decedat si eu m-am ocupat de toate demersurile de înmormântare.Detin si certificatul de deces. El nu a fost niciodată ... (vezi toată discuția)
Informatii despre deschiderea succesiunii Bravisima Bravisima Buna seara, In urma decesului mamei mele care a survenit in urma cu doua luni, tatal meu sustine ca a depus la Serviciul Starii Civile cerere de deschidere ... (vezi toată discuția)