avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie

scuze,as dori un alt raspuns;daca propunerea legistativa ptr modificarea art 55 din legea 263/2010 privind acceptarea gr 1 de munca mai mici de 2 ani,este aprobata eu care am lucrat;22ani 9 luni 3 zile gr 2;si 2 ani 6 luni gr 1 cu 75% si sunt nascut 10 sep 1055 cand pot iesi la pensie?
va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 20:38, 10 Iunie 2015
Sa asteptam sa apara legea si sa vedem ce prevede ea in acest sens.
buna ziua,referitor la intrebarea de mai sus,acum cand se vorbeste despre aprobarea legii 380/2013 cand pot iesi la pensie
va multumesc
Daca anii de grupa II-a sunt in procent de 100%-limita de varsta la 60 de ani.
2 ani si 6 luni in grupa I-a in procent de 75%=1 an,10 luni si 15 zile in procent de 100%.
Nu cred ca prin modificarile aduse se va acorda reducere pentru mai putin de 2 ani de grupa.
Pentru conditii speciale reducerea incepe de 2 ani in sus.
www.avocatnet.ro/content/art...

De unde rezulta prevederea de mai jos ?

Totusi, initiatorii proiectului n-au uitat nici de persoanele cu stagii de cotizare mai mici de doi ani. Prin urmare, stagiile de cotizare in grupa I de munca, in conditii speciale si/sau in alte conditii de munca mai mici de doi ani vor fi valorificate, de asemenea, pentru reducerea varstelor de pensionare.
Ultima modificare: Joi, 4 Iunie 2015
Carp Mircea, utilizator
bine si sa inteleg ca pot sa ma pensionez?da anii de gr 2 sunt 100%

Alte discuții în legătură

Grupa munca ciubotarudan ciubotarudan Pentru 13 ani si 7 luni lucrati in gr. 2 de munca, la impliniriea varstei de pensionare se adauga ceva . Mentionez ca sunt barbat ,nascut pe20.06.1954 , in ... (vezi toată discuția)
Cand voi putea iesi la pensie? svarluga svarluga Buna ziua, As dori sa-mi spuneti cand voi iesi la pensie cu urmatorul stagiu de cotizare si eventual sa platesc diferenta stagiului de cotizare. Data ... (vezi toată discuția)
Iesit la pensie iondadulescu iondadulescu Cand pot iesi la pensie/ fara diminuarea cuantumului pensiei/ daca am un stagiu de cotizare de 33 ani din care 7 ani si 3 luni /grupa aII/a, 9ani si 6 ... (vezi toată discuția)