avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 472 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... HANDMADE - Cod C.A.E.N / Autorizatie P.F.A
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

HANDMADE - Cod C.A.E.N / Autorizatie P.F.A

Buna ziua,
Ma gandeam la confectionerea si comercializarea unui produs HANDMADE.
In lununile Nombrie-Decembrie-Februrarie va avea o linie de confectionare a miilor de bucati. Fapt ce rezulta clar ca am nevoie de 4-5 angajatii care sa confectioneze aceste lucruri. Plus 6-8 vanzatoare pt ca vreau sa le comercializez si direct in puncte inchiriate pe acele luni. Si poate inca 3-4 manageri pt a promova produsul. In restul lunilor ramase voi ramane cu 2-3 angajati.

Cate persoane pot angaja ca si P.F.A (daca imi deschid in loc de srl)?

Ca P.F.A pot incheia contracte cu Auchan, Metro, ... pt trimite produsele comandate in etape dar cu alte firme pt a se obliga ca imi asigura un stoc anume pe perioada X din materialele X?

Si acum e acum! Ce cursuri imi tr. pt. aceasta activitate: HANDMADE? Pot confectiona in numar imens acest lucru sau imi impun un numar max. iar daca vreau sa confectionez un nr. mai mare tr. sa trec pe S.R.L?
Ultima modificare: Joi, 4 Septembrie 2014
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Genesa , utilizator 18:11, 7 Septembrie 2014
Buna seara,

Nu am raspunsuri chiar la taoate intrebarile dvs dar o sa incerc sa va lamuresc un pic.

Un pfa poate sa aiba oricati angajati doreste, nu este o limita. De asemenea cu un Pfa puteti confectiona si vinde oricat, nu exista o cifra de afaceri care sa fie depasita.De asemenea, cu un pfa puteti incheia contracte ca si cu un SRL cu cine doriti dvs, nu exista restrictii.

Va multumesc foarte mult, pentru raspunsurile dumneavoastra.
Astep un raspuns in privinta obtineri codului caen, daca i-mi trebuie o calificare.
Buna ziua,

Nu aveti nevoie de nici o calificare ca sa deschideti pfa cu activitate HandMade, iar ca si cod caen aveti mai multe posibilitati in functie de ce anume doriti sa faceti:
3299 - Fabricarea altor produse manufacturiere NCA
3240- Fabricarea jocurilor si jucariilor
3213 - Fabricarea imitatiilor de bijuterii si articole similare
Multumesc foarte mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fiscalitate in domeniul artei Alexandramarin Alexandramarin Ce forma legala poate avea o persoana fizica care realizeaza produse \"handmade\", fara caracter de permanenta? Ca liber profesionist in domeniul designului ... (vezi toată discuția)
Cod caen pfa cristinaberhencz cristinaberhencz buna ziua, As dori sa stiu ce cod CAEN trebuie sa folosesc pt -fabricarea de lumanari decorative -aranjamente de flori pt diferite ocazii -obiecte ... (vezi toată discuția)
Ce cod caen imi trebuie pentru decoratiuni handmade? fringescience fringescience vreau sa imi deschid un magazin online in care sa vand ornamente si decoratiuni handmade, facute de mine, din material textil sau lemn, cum ar fi sosetele ce ... (vezi toată discuția)