avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... fonduri la asociatie locatari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

fonduri la asociatie locatari

La asociatie sunt trecute in lista de plata mai multe fonduri :
-- fond rulment -5 lei
-- fond (nu este trecut niciun fel de intrebuintare )-10 lei
-- fond constructii -5 lei (de precizat ca acesta este trecut doar anumitor persoane nu la toate apartamente)
Cam ce semnifica aceste fonduri si daca sunt legale toate caci eu din cate stiu doar cel de rulment stiam ca se precepe.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 23:53, 4 Septembrie 2014
Foarte probabil, aceste raspunsuri se afla (si aveti acest drept) interogand administratia asociatiei.
Crearea de fonduri se face cu aprobarea adunarii generale la care se pare ca nu ati participat.
Fondurile uzuale (indiferent cum au fost sau nu boitezate in lista afisata, sunt:
-fondul de rulment destinat acoperirii unor eventuale intarzieri de plata lunara (va apartine ca rezerva);
-fondul de reparatii destinat platii anumitor revizii/reparatii la instalatiile comune, atunci cand se iveste necesitatea sau preventiv'
-alte fonduri (probabil cel \"de constructii\" destinat unei modernizari, mansardare, inchidere intrare dubla/windfang,etc)
Cea mai concludenta este prevederea legii ( Art.46 din Legea 230/2007)

Ultima modificare: Joi, 4 Septembrie 2014
nucu$, utilizator
Cuantumul contributiei proprietarilor la fondulul creat , stabilit si aprobat in adunarea generala ramane valabil pe o perioada nedeterminata ?
In temeiul disp L nr 230/2007 ,
art 10 Proprietarii au dreptul sa cunoasca toate aspectele ce tin de activitatea asociatiei si la cerere,au acces la toate documentele acesteia

Cuantumul participarii proprietarilor la constituirea fondurilor asociatiei de proprietari se dispune la fiecare adunarea generala
eu din cate stiu doar cel de rulment stiam ca se precepe.

Pentru a va informa corect despre fondurile asociatiei de proprietari studiati L nr 23/2007 si HG nr 1588/2007
Pe langa fondul de rulment,asociatia de proprietari poate dispune crearea fondului de reparatii,necesar executari de reparatii la partea comuna constructii si instalatii din imobil
tomasso a scris:
Cuantumul contributiei proprietarilor la fondulul creat , stabilit si aprobat in adunarea generala ramane valabil pe o perioada nedeterminata ?

Depinde de fond pentru ca sunt mai multe. Depinde de hotararea adunarii generale, de decizia comitetului, de necesitatea efectuarii unor cheltuieli planificate sau neprevazute...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fondul de reparatii la bloc adidanni adidanni as dori sa știu care șunt prevederile legii cu privire la constituirea fondului de reparatii de catre asociatiile de proprietari. (vezi toată discuția)
Fond de rulment Emoke Emoke A aparut legea desfintarii fond rulment? Asociatiile au dreptul s-a treaga fond rulment cat vre-au ele s-au sunt stabilite pe cap de familei? (vezi toată discuția)
Refuz incasare plata cote intretinere catalinbaloescu catalinbaloescu as dori sa stiu daca este legal ca ,comitetul sa refuze incasarea cotelor de intretinere motivand ca nu sunt achitate la zii cotele aferente fondului de ... (vezi toată discuția)