avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu medical
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu medical

un salariat are 2 concedii medicale in aceeasi luna, acordate de medicul de familie pe coduri de diagnostic diferite , impreuna totalizand 14 zile calendaristice.Se pot plati amandoua medicalele?
Cel mai recent răspuns: ana-cer , moderator 19:51, 6 Septembrie 2014
Se pot plati, fiecare in parte, mai ales daca sunt pe perioade diferite.
Se pot plati ambele, daca sunt initiale.

Normele de aplicare a OUG nr.158/2005:

ART. 37
(1) În situaţia în care unui asigurat i se acordã în aceeaşi lunã douã sau mai multe concedii medicale pentru afecţiuni diferite, fãrã întrerupere între ele, indemnizaţia pentru incapacitate temporarã de muncã se calculeazã şi se plãteşte separat, iar plata se suportã conform art. 12 din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 158/2005.
(2) În situaţia în care unui asigurat i se acordã douã sau mai multe concedii medicale pentru aceeaşi afecţiune, fãrã întrerupere între ele, durata lor se cumuleazã, iar plata se suportã conform art. 12 din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 158/2005 . În aceastã situaţie, la calculul indemnizaţiilor pentru certificatele de concediu medical în continuare se menţine baza de calcul determinatã pentru certificatul de concediu medical iniţial.
(3) În situaţia în care unui asigurat i se acordã în aceeaşi lunã douã certificate de concediu medical, care se suprapun pentru o anumitã perioadã, indemnizaţia se calculeazã dupã cum urmeazã:
a) pentru primul certificat de concediu medical, indemnizaţia se va calcula numai pentru zilele cuprinse între data începerii valabilitãţii acestuia şi data începerii valabilitãţii celui de-al doilea certificat medical, iar pentru zilele rãmase peste care se suprapune perioada celui de-al doilea certificat medical se va înscrie în rubrica «Observaţii» a certificatului de concediu medical «Suprapunere cu CM seria .....nr. ..............»;
b) pentru al doilea certificat medical, a cãrui începere se suprapune peste perioada de valabilitate a primului certificat medical, indemnizaţia se calculeazã în mod corespunzãtor, pentru toate zilele cuprinse în perioada de valabilitate a acestuia.
(4) În situaţia în care unui asigurat i se acordã certificat de concediu medical pentru o anumitã perioadã, iar asiguratul doreşte sã îşi reia activitatea profesionalã înainte de expirarea perioadei de valabilitate a certificatului de concediu medical, este obligatorie modificarea acestuia, în mod corespunzãtor, de cãtre medicul prescriptor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical alexadutu alexadutu o angajata are concediu medical din cm 11.08.2012 -17.08.2012 initial cod diagn 395 , emis de spital si CM 20.08.2012 -24.08.2012 tot initial ... (vezi toată discuția)
Certificat medical carmen.balan1967@yahoo.com carmen.balan1967@yahoo.com Buna ziua ! Am urmatoarea situatie : pentru luna februarie, un angajat a prezentat certificat medical - pt. intreaga luna; in luna martie, a prezentat 2 ... (vezi toată discuția)
Concediu medical Lizuca12 Lizuca12 buna ziua, La un concediu medical care incepe din data de 15.07(duminica) si se termina in 21.07( sambata) e corect ca 4 zile sa fie supportate de angajator ... (vezi toată discuția)