avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 419 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... reintegrare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

reintegrare

daca am o decizie de reintegrare in care sint anuntat ca trebuie sa ma prezint la servici,iar sentinta civila nu a fost comunicata de tribunal,ce fac?Ma prezint la servici si fac si cerere pentru plata salariilor de la momentul concedierii pina la momentul reintegrarii? Am dreptul la concediu de odihna pentru perioada cit am fost concediat? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:46, 6 Septembrie 2014
Da, va prezentati la lucru si cereri salariile pana la data la care incepeti lucrul. Dupa acea data veti primi salariul normal.
Aveti dreptul la concediu pentru perioada dintre concediere si pana la reintegrare, insa si angajatorul are un anumit drept de opozitie sa vi=l luati imediat - concediul functioneaza pe baza de planificare.

Nu este nevoie ca angajatorul dvs. sa astepte sa se comunice sentinta din moment ce a vazut pronuntarea in condica / pe portal / minuta de sedinta, nu este nimic gresit sa faca reintegrarea imediat dupa pronuntarea sedintei. Mi se pare ca este diligent / atent si nu vrea sa mai piarda bani in plus.

Este interesant de stiut daca va face apel dupa ce va primi motivarea ;)
Daca ati castigat in fond intr-un litigiu pe dreptul muncii, si daca aveti acum serviciu, este recomandabil sa asteptati comunicarea sentintei respective si sa vedeti daca angajatorul face sau nu apel; daca nu face apel, puteti sa va reintoarceti atunci fara nicio problema la vechiul serviciu;daca face apel, recomandabil este sa va reintoarceti decat in cazul in care sentinta ramane definitiva in apel; sau daca va reintoarceti inainte de a ramane sentinta definitiva, va recomand sa pastrati banii luati de la angajator, sa nu aveti surpriza neplacuta sa pierdeti apelul si sa trebuiasca sa dati banii inapoi si sa nu aveti de unde ii da!
@ irinel01_23

V-a trebui sa va prezentati la serviciu , daca vi s-a comunicat decizia de reintegrare.
Totodata, faceti si cerere de punere in executare a hotararii privind plata salatiilor.
Aveti dreptul la CO aferent perioadei cuprinse intre data concedierii si data reintegrarii efective.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reintegrare irinel01_23 irinel01_23 Buna ziua.Daca am primit o decizie de reintegrare, fara ca sentinta civila sa fi fost comunicata,si ma prezint la servici,asta presupune ca voi primi si ... (vezi toată discuția)
Concediere abuziva, recurs castigat, ce urmeaza? Adrian Lazarescu Adrian Lazarescu Buna ziua, Va rog respectuos, daca doriti sa ma ajutati cu niste lamuriri si eventual niste sfaturi referitor la urmatoarea situatie in care ma aflu: Am ... (vezi toată discuția)
Litigii munca Shogun72 Shogun72 Am câștigat procesul cu vechiul angajator si instanța a dispus reintegrarea si toate celelalte. Problema mea este ca in momentul acesta sunt angajat in ... (vezi toată discuția)