Buna ziua.Daca am primit o decizie de reintegrare, fara ca sentinta civila sa fi fost comunicata,si ma prezint la servici,asta presupune ca voi primi si salariile conferite de instanta?Sau angajatorul se poate prevala de acest aspect,aminind plata acestora pina la momentul comunicarii sentintei?Mentionez ca am facut o cerere de executare a sentintei privind plata salariilor imediat dupa ce angajatorul a emis decizia de reintegrare. Intre timp,eu am fost din nou concediat si in pofida faptului ca au trecut doua luni de zile de la reintegrare sentinta nu a fost comunicata. Am o luna de zile de cind am fost concediat din nou,si prin neplata salariilor nu mi se poate elibera nici anexa necesara pentru dosarul de somaj. Cu alte cuvinte,angajatorul a emis o decizie de reintegrare, a emis o decizie de concediere,fara ca sentinta civila sa fi fost comunicata iar pt a imi plati salariile invoca lipsa hotaririi. Nu se judeca cu unitati de masura diferite o sentinta?Tata a doi copii,sint practic lipsit de orice mijloc de trai. Ce ma sfatuiti?Va multumesc anticipat.
Data post: Marti, 9 Septembrie 2014, 12:26
Subiect: reintegrare
Multumesc de raspuns.Nici mie nu mi-a fost comunicata sentinta.Ce e de facut in acest caz?hotaririle pronuntate sint definitive si executorii.Totusi se extinde litera legii,in sensul ca,abia dupa comunicare devine neexecutarea unei hotariri judecatoresti privind plata salariilor din termen de 15 zile de la cerere,fapta penala. in concluzie,pot trage sfori pt a se intirzia hotarirea iar eu ramin prostul ce a indraznit sa conteste concedierea.Conform art 40 din codul muncii,angajatorul e obligat sa emita orice document i se cere privind vechimea in munca a unui angajat. Am fost concediat din nou,ramin fara protectie sociala?Fara somaj?Trebuie sa existe un mod de a se preintimpina asemenea situatii.Cind am fost reintegrat,decizia emisa de angajator stipula ca la momentul reintegrarii serviciul contabilitate va calcula si va acorda salariile din momentul concedierii si pina la reintegrare.Neexecutind propria decizie nu inseamna ca am fost inselat?Va multumesc.
=====
Atunci cum a fost emisa decizia de reintegrare ?
Puteti merge la arhiva instante si solicitati eliberarea unei copii legalizate de pe hotararea respectiva.
Reintegrare
irinel01_23
daca am o decizie de reintegrare in care sint anuntat ca trebuie sa ma prezint la servici,iar sentinta civila nu a fost comunicata de tribunal,ce fac?Ma ... (vezi toată discuția)