Buna ziua, am si eu o intrebare, in ziua de azi te poate obliga angajatorul sa stai in preaviz? Eu lucrez la un magazin alimentar si i-am spus angajatorului ca doresc sa plec, la inceput a spus ca nu vrea sa ma lase sa plec, dupa aceea sa razgandit si a spus ca ma va tine in preaviz 1 luna de zile deoarece nu are personal.
Tin sa mentionez ca angajatorul beneficiaza de subventie pentru ca eram abia casatorit cand m-am angajat.
"c) sa acorde salariatilor toate drepturile ce decurg din lege, din contractul colectiv de munca aplicabil si din contractele individuale de munca;"
Aici se incadreaza si faptul ca nu am avut liber in zilele de sarbatori legale (adica craciun, anul nou si paste)? Nu stiu daca este necesar ca acele zile libere sa fie precizate in contract...
Nerespectarea de catre angajator a dispozitiilor legale cu privire la munca in zilele de sarbatoare legala poate constitui motiv de a demisiona fara preaviz.
Demisie
ramonap80
buna seara,
maine imi prezint demisia la firma si as dori sa si plec saptamana aceasta. Cum ar trebui sa formulez cererea de demisie ?
multumesc (vezi toată discuția)