avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 959 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie fara preaviz.
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie fara preaviz.

Buna ziua, am si eu o intrebare, in ziua de azi te poate obliga angajatorul sa stai in preaviz? Eu lucrez la un magazin alimentar si i-am spus angajatorului ca doresc sa plec, la inceput a spus ca nu vrea sa ma lase sa plec, dupa aceea sa razgandit si a spus ca ma va tine in preaviz 1 luna de zile deoarece nu are personal.
Tin sa mentionez ca angajatorul beneficiaza de subventie pentru ca eram abia casatorit cand m-am angajat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:30, 8 Septembrie 2014
"c) sa acorde salariatilor toate drepturile ce decurg din lege, din contractul colectiv de munca aplicabil si din contractele individuale de munca;"

Aici se incadreaza si faptul ca nu am avut liber in zilele de sarbatori legale (adica craciun, anul nou si paste)? Nu stiu daca este necesar ca acele zile libere sa fie precizate in contract...
Nerespectarea de catre angajator a dispozitiilor legale cu privire la munca in zilele de sarbatoare legala poate constitui motiv de a demisiona fara preaviz.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme firma de paza bronic10 bronic10 Salutare am lucrat la o firma paza se faceau ore suplimentare foarte multe si nu eram de acord :) ...Mi-am bagat demisia si nu au vrut sa imi accepte demisia ... (vezi toată discuția)
Demisie ramonap80 ramonap80 buna seara, maine imi prezint demisia la firma si as dori sa si plec saptamana aceasta. Cum ar trebui sa formulez cererea de demisie ? multumesc (vezi toată discuția)
Demisia fara preaviz - consecinte? uninvited66 uninvited66 Buna ziua, sunt un simplu angajat, cu norma intreaga, pe 2 functii in aceaesi firma. Muncesc de 1 an si 2 luni aici. In contractul de munca, programul este ... (vezi toată discuția)