Buna ziua. M-am intors de curand in tara pentru o perioada limitata de timp.Cum trebuie sa procedez pentru a beneficia de servicii medicale prin asigurare. Si cat ar fi cuantumul de plata.Multumesc anticipat.
Potrivit dispozitiilor Legii nr.95/2006, pentru a beneficia de serviciile medicale oferite de stat o persoana trebuie sa se asigure in sistemul de sanatate daca nu are nici un venit se poate asigura prin incheierea unui contract de asigurare cu Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate.
Venitul minim asigurat este salariul minim pe economie (900 lei), iar contributia lunara de plata este de 5,5% din venitul asigurat.
Daca venitul asigurat este egal cu salariul minim pe economie, atunci se va plati o contributie este de 49.5 lei pe luna.
Acest contract este valabil de la data semnarii si pana la data pierderii dreptului de domiciliu sau de sedere in Romania.
Pentru incheierea contractului de asigurat al CJAS, in calitate de persoana fizica nesalariata, este necesar sa depui o cerere (formular tipizat) insotita de o copie a actului de identitate.
Info cas
ContSters339663
Buna ziua. Vreau sa aflu daca in urma incheierii contractului de munca in luna septembrie a anului curent, mai beneficiez de asigurare de sanatate pana la ... (vezi toată discuția)
Asigurare de sanatate
fernet
As putea sa aflu cum pot sa fiu asigurat la sanatate , daca am fost somer cu indemnizatie pana in decembrie 2011, pe urma am lucrat cu contract de munca in ... (vezi toată discuția)