avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Copie simpla din arhiva Arhivelor Nationale
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Copie simpla din arhiva Arhivelor Nationale

Va rog o lamurire. Mai multi urmasi ai veteranilor de razboi doresc sa obtina, din anumite motive, o copie simpla dupa intregul tabel cu locuitorii improprietariti conform legii de reforma agrara din 1945 dintr-o localitate.

Cum se poate obtine copia, avand in vedere ca mai nou au acces la studiu in sala exclusiv "cercetatorii", pentru ca incepând din 1 martie 2013, a intrat în vigoare "Procedura privind asigurarea accesului la informare și cercetarea documentelor aflate în păstrarea Arhivelor Naționale", care spune:

Cercetător – persoană care solicită/posedă permis de cercetare la sala de studiu şi care desfăşoară activităţi în concordanţă cu art. V.1.1. din prezentele proceduri

V. DESCRIEREA PROCEDURII:
1. Reguli privind accesul la informare şi cercetare
1.1. Unităţile arhivistice aflate în administrarea şi păstrarea Arhivelor Naţionale pot fi cercetate în sălile de studiu exclusiv în scopuri ştiinţifice/jurnalistice, pentru elaborarea unor lucrări de specialitate, studii, articole, comunicări, expoziţii, emisiuni radio, TV etc

Acest "etc." de la sfarsit ce ar mai putea include?
Ultima modificare: Duminică, 7 Septembrie 2014
dariad, utilizator
Cel mai recent răspuns: dariad , utilizator 17:01, 7 Septembrie 2014
Buna ziua,

se pot obţine extrase, certificate sau copii ale documentelor aflate în păstrarea Arhivelor Naţionale, fie in baza unei cereri formulata în nume propriu sau prin reprezentant legal fie mergeti in audienta.

Spre stiinta:

[ link extern ] /

Programul Biroului Relații cu Publicul în perioada 4 august - 12 septembrie 2014

Vă aducem la cunoștință că în perioada 4 august - 12 septembrie 2014 programul Biroului Relații cu Publicul pentru depuneri cereri și eliberări acte este următorul:

Luni 13.00-16.30

Marți 8.30-12.30

Miercuri 13.00-18.30

Joi 8.30-12.30

Vineri 8.30-12.30

Programul de audiențe rămâne neschimbat: Joi 10.00-13.00.
Persoanele fizice și juridice se pot adresa Arhivelor Naționale și prin poștă la adresa Bd. Regina Elisabeta, nr. 49, Sector 5, București sau prin e-mail la adresa cereri.an@mai.gov.ro.
Multumesc, dar nu Bucuresti ma intereseaza!

Stiu cum se obtin copii certificate, ma interesa o copie necertificata de pe un document care contine date despre mai multe persoane. Iar eu nu sunt cercetator. M-am interesat chiar telefonic. Nu au acces la sala de studiu persoane simple, (ca trebuie sa depistez documentul mai intai, nu?), decat in interes personal, pentru studiu arbore genealogic sau de genul asta...

Audienta se aproba pe loc?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adeverinta vechime titageorgiana titageorgiana tatal mea vrea sa isi stranga vechimea si are nevoie de arhiva de la trustul de montaj-ciment Bucuresti-TIMB....aveti cumva idee cum mai pot lua legatura sau ... (vezi toată discuția)
Carte de munca Manucci Manucci Eu si sotia mea am fost angajati ai firmei IPPA Bucuresti (b-dul Magheru) pina la sfirsitul anului 1989. La plearea noastra, cartile de munca au ramas la ... (vezi toată discuția)
Arhivare ștate salarii gica_ungureanu gica_ungureanu Există vreo lege care să oblige o societate să arhiveze ștatele da salarii?. Cum poți găsi arhiva unei intreprinderi desființată (ori privatizată) ... (vezi toată discuția)