avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 814 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita

am o datorie de aprox.55000euro catre un creditor.Vor sa scoata imobilul ipotecat la licitatie pt recuperarea datoriei.A venit un evaluator care a evaluat imobilul la 130000euro.Ar putea sa-mi explice cineva in ce ar consta si cum ar decurge aceasta licitatie?cum se procedeaza,cat dureaza, care sunt etapele,daca in urma
acestei licitatii imi mai raman bani,daca am un termen de eliberare sau daca pot vinde imobilul
va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:11, 8 Septembrie 2014
Daca bunul imobil face obiectul unui dosar de executare,pe cale de consecinta a fost notat la cadastru litigiul ,astfel ca dv legal nu puteti instraina bunul imobil
Executorul judecatoresc va anunta licitatia pentru imobil
Daca nu exista interesati,iurmeaza sa se dispuna alt termen de licitatie,pana ce imobilul va fi adjudecat
Dupa adjudecare,dv aveti obligatia sa eliberati imobilul
Eventual daca cadeti la intelegere cu adjudecatarul,puteti sa mai locuiti provizoriu
Daca gasiti cumparator , puteti sa il vindeti daca plateste cat datorati si il elibereaza de sarcini.
Gasiti cumparator rapid si mergeti la executor.
La licitatie veti obtine un pret mult mai mic fata de pretul la care a fost evaluat. daca se va vinde totusi cu o suma mai mare decat cea datorata, vi se va da diferenta. Datorati si cheltuieli de judecata si o suma deloc de neglijat reprezentand impozitul datorat statului pe tranzactie.
Dupa adjudecare ar trebui sa il eliberati in 2 saptamani.
Daca adjudecarea se va produce in lunile de iarna si nu aveti o alta locuinta , puteti sta pana in martie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare imobil vandut prin executor judecatoresc (nu executare silita) luciantiseanu luciantiseanu Buna seara! Intentionez sa achizionez un imobil care se vinde de catre un executor judecatoresc. Pe scurt, imobilul are mai multi proprietari, mostenitori ... (vezi toată discuția)
Am adjudecat un apartament prin executare silită și am achitat jumătate din preț. mai am 20 de zile până trebuie să pun diferența, dacă renunț ce se va întâmpla cu bănuții mei? Curelaru r Curelaru r Buna ziua Am adjudecat un apartament prin executare silită și am și achitata jumătate din el și mai am 20 zile pana ce treb sa pun diferența Pers ... (vezi toată discuția)
Obligatii adjudecant ariaint ariaint Intentionam sa participam la o licitatie in situatia urmatoare Creditoare Banca Debitor: o societate comerciala , creanta din titlu 4 mil EUR Garant: ... (vezi toată discuția)