avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 473 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... nu mai vreau sa stau cu mama
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

nu mai vreau sa stau cu mama

Buna. Ma numesc Betycam 16 ani si am o problema cu mama . In fiecare zi isi cauta motiv de scandal ma jignește foarte urat si e mereu pusa sa ma bata ma ameninta in truna ca imi rupe picioarele si imi e frica sa mai stau cu ea . Si As vrea sa stiu daca pot sa ma marit cu prietenul meu dar fara acordul parintilor .. eu mam saturat pentru ca nu este ceva nou este de cati va ani ma jigneste in ultimul hal...ca la ultima persoana de pe pamant :((:(:(( ma puteti ajuta P.S mama nu doteste sa.mi dea semnătura
Cel mai recent răspuns: Kristian varga , utilizator 02:05, 17 Septembrie 2020
Este bine sa tratati cu responsabilitate si sa acordati atentie sporita sfaturilor mamei dv care ca orice parinte are interesul sa va fie bine si sa va bucurati de fievcare etapa a vietii
In parte este de inteles demersul mamei dv in conditiile in care la varsta dv intentionati sa faceti un pas pentru care va trebuie multa maturitate
Incercati sa acordati atentie problemelor curente scoala si familie iar restul vor veni la timpul potrivit
Cred ca ești prea mica sa distingi binele de rău. La aceasta virsta nu cred ca este cazul sa faci acest pas. Sigur mama ta iti dorește binele si ar trebui sa ai încredere in sfaturile ei. Așa cum spunea ynocentta, ar trebui sa acorzi mai multă atenție activităților specifice vârstei (școala, bănuind ca ești încă eleva), si sa nu regreti mai tiirziu. S-ar putea sa dai prea multă importantă acestei relații si nu cred ca merita la virsta ta. Ai grije de tine si asculta de părinții tai!
nu te poti marita fara acordul parintilor.
nu poti sa pleci din domiiliu pana la 18 ani.
Da sigur imi doreste bine ... si nu sunt asa mica in cat sa nu pot distinge binele de rau . Nu stiu ce sa zic ...daca mama imi vroia binele nu ma mai jignea.imi expica frumos daca imi vroia binele . Si din cate stiu o mama nu isi ameninta fata ca ii rupe picioarele etc.
Nu stiu cate stii tu, dar generatiile parintilor tai asa au fost crescuti cu amenintari de rupt picioarele si incuiat in casa. Asa ca, din punctul ei de vedere nu e nimic iesit din comun: daca a functionat pentru ea, functioneaza si pentru tine.
Pe de alta parte sunt de acord si cu tine: nu e o modalitate de a face o tanara de 16 ani sa inteleaga ce e mai bine pentru ea.
Banuiesc ca i s-a luat de vorbit frumos si degeaba. Poate v-ar ajuta consilierea psihologica. Incearca sa vorbesti cu cineva de la DGASP (protectia copilului) poate puteti gasi o cale sa comunicati: tu sa intelegi ce se asteapta mama ta de la tine, mama ta sa inteleaga ce vrei tu sa faci.
Esti la varsta la care majoritatea fetelor cred ca prietenul este salvarea din iadul familiei, dar nu faci decat sa schimbi un iad in care esti acceptata oricum cu un iad in care nu esti acceptata decat o vreme si apoi esti pe cont propriu, fara mijloace de intretinere.
Legal doar parintii sunt obligati sa te intretina, prietenul nu e - ba chiar la varsta ta prietenul tau poate avea mult de furca cu politia.
Daca tot vrei sa pleci de-acasa pune pe hartie daca poti sa suporti urmatoarele cheltuieli: chirie, apa curenta, curent electric, caldura, mancare, detergent, sapun, sampon, pasta de dinti, hartie igienica, medicamente, imbracaminte, incaltaminte.
Daca poti, muta-te singura, daca nu poti gaseste o cale de compromis cu mama ta pana poti.
A te muta la prietenul tau e primul pas pe drumul spre prostitutie si nu e un drum de pe care sa iesi usor.

Alte discuții în legătură

Vreau sa ma mut cu prietenul si părinții lui NOnamehelp NOnamehelp Am 17 ani si 5 luni si din cauza nenumăratelor certuri cu tatăl in fiecare seara am stabilit cu iubitul si părinții sa ma mut la ei ... Am nevoie de cât ... (vezi toată discuția)
Am 16 ani si as dori sa ma mut la iubitul meu !!!!! AnaMaria98 AnaMaria98 Am 16 ani si as dori sa ma mut la iubitul meu care are 22 pentru ca acasa nu mai suport tratametul pe care mil ofera parinti mei...mereu sunt agresata verbal ... (vezi toată discuția)
16 ani... ajutati-ma urgent RoxanAge RoxanAge Am 15 ani si 8luni si prietenul meu e mai mare decat mine,ne iubim foarte mult dar parintii mei nu sunt de acord cu el m.au dus si la politie ...ce pot face sa ... (vezi toată discuția)