avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Prelungire contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Prelungire contract de munca

Buna ziua!Situatia in care ma aflu: sunt angajat cu contract de munca pe perioada determinata(01.12.2013-28.02.2014, 01 03.2014-prezent) la o scoala gimnaziala din Piatra Neamt. Titularul postului(administrator) este in concediu fara plata pana pe data de 15.09.2014, dar a facut cerere pentru desfacerea contractului cu acordul partilor incepand cu data de 15.09.2014. Postul pe care ma aflu in prezent l-am ocupat prin concurs(19.11.2013).Conducerea scolii sustine ca trebuie sa mai sustin un concurs, dar inainte de asta ,sa-mi intrerupa contractul de munca ,min. 30zile lucratoare din momentul scoaterii postului la concurs!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:35, 9 Septembrie 2014
Pentru postul de administrator va trebui sa sustineti concurs .

Incadrarea salariatilor la institutiile si autoritatile publice si la alte unitati bugetare se face numai prin concurs sau examen, dupa caz.

Daca va reusi la examen/concurs atunci i se va putea modifica c.i.m. fara a mai fi necesara incetarea c.i.m.vechi.
Treaba cu, concursul am inteles-o! Nu inteleg de ce trebuie sa stau acasa 30 zile din ziua scoaterii la concurs a postului pana in ziua concursului! Nu se poate prelungi c.i.m.pe o perioada determinata, pana la organizarea concursului?
Cand expira durata c.i.m.?
Dvs ati ocupat postul pe durata determinata pana la intoarcerea la serviciu a titularului postului. Pentru aceasta ati sustinut concursul. Intrucat titularul postului si-a incetat CIM si dvs va incetat, implicit, CIM pe care l-ati avut.
Pana la organizarea unui nou concurs va trebui sa asteptati. Nu mai sunteti angajatul scolii.
Nu se poate prelungi un CIM a carui cauza nu mai exista: inlocuirea titularului postului.
Ultimiu act aditional la c.i.m. este din 01.03.2014 pina la intoarcerea pe post a titularului,numai ca asa cum am mai spus titularul a depus cerere de desfacere c.i.m. incepand cu data de 15.09.2014.

Alte discuții în legătură

Nelamurire... Goguvoinicu Goguvoinicu Buna ziua! Sa presupunem ca o firma angajeaza fara concurs pe post de muncitor necalificat o persoana cu CIM pe perioada determinata, apoi mai incheie inca 2 ... (vezi toată discuția)
Organizare concurs pe postul meu portrait portrait Buna ziua, sunt angajata in cadrul Directiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, la un centru de copii cu dizabilitati, in urma unui ... (vezi toată discuția)
Prelungire/concurs cim ami ami ami ami bună ziua, în conformitate cu prevederile legale actuale, un cim (pensionar)/instituție publică care expira după 36 luni, mai poate fi prelungit? se ... (vezi toată discuția)