avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 444 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Organizare concurs pe postul meu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Organizare concurs pe postul meu

Buna ziua, sunt angajata in cadrul Directiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, la un centru de copii cu dizabilitati, in urma unui concurs din luna septembrie. Contractul este pe perioada determinata, fiind in locul unei angajate in concediu de maternitate. Centrul si personalul sau se vor muta intr-un nou sediu, schimbandu-se astfel seful si, desi restul colegilor isi vor pastra postul, am inteles ca pentru postul meu se va organiza un concurs. Este legal?
Cel mai recent răspuns: portrait , utilizator 20:27, 3 Februarie 2015
Da, însă puteți participa și dvs la concurs.
si daca se organizeaza concurs, eu nu ar trebui sa am prioritate la angajare? era ceva prin art.74 codul muncii..
Art.74 Codul Muncii nu se refera la asa ceva.
Art. 74. [noi angajari dupa concedierea colectiva]
(1) In termen de 45 de zile calendaristice de la data concedierii, salariatul concediat prin concediere colectiva are dreptul de a fi reangajat cu prioritate pe postul reinfiintat in aceeasi activitate, fara examen, concurs sau perioada de proba.

Pentru concediere individuala, nu se poate? Nu mi se pare tocmai just ca toti sa pastreze posturile, doar in cazul meu sa se scoata la concurs.. cum ramane cu angajata in locul careia sunt eu ?
Este vorba despre concediere colectiva si nu individuala.

Dvs veti fi concediata ?

Cred ca nu vor sa prelungeasca durata c.i.m. pe care-l aveti si vor sa organizeze concurs sau examen.

Alte discuții în legătură

Angajari dupa concediere pt motive ce nu tin de persoana salariatului monik monik in cazul in care se concediaza un salariat pt motive neimputabile lui, exista vreo prevedere legala care spune ca angajatorul nu poata angaja noi persoane in ... (vezi toată discuția)
Reangajarea unui salariat concediat broscuta21 broscuta21 nul trecut am concediat 2 salariati, pt motive care nu tin de persoana lor (prin restructurare de post). Acum, conducerea ar vrea sa angajeze niste oameni. ... (vezi toată discuția)
Concediere urmata de reangajare Dialore Dialore Cu data de 03 dec un salariat a fost concediat (desfiintarea postului) iar cu data de 12 dec se doreste reangajarea acestuia (conditiile care au dus la ... (vezi toată discuția)