avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 662 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Cum aflu cum mi s-a calculat pensia?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Cum aflu cum mi s-a calculat pensia?

cum calculez ce pensie mi se cuvine am invaliditate gradu 2 am inteles ca daca nu muncesti tot primesti 350 iar eu am 16 ani de munca si mia venit pensia de 352 cum o calculeaza nu inteleg
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 20:00, 9 Septembrie 2014
1. Pentru cei carora le iese din calcul o pensie mai mica de 350 lei statul le asigura de la bugetul de stat diferenta pana la 350 lei lunar.

2. Daca nu ai nici macar o zi de stagiu de cotizare la pensie nu poti fi pensionat de invaliditate.
eu cred ca primeste mai mult ca sigur
1. - Daca dvs. credeti asa ceva este problema dvs.
- Din punct de vedere legal nu este posibil.

2. Poate persoana pe care o stiti dvs. nu a lucrat niciodata dar a platit contributie la pensie in baza unui contract de asigurare incheiat cu Casa de Pensii.
asa o fi nu va contrazic poate ma insel eu mersi pentru raspuns
Pensia a fost calculata corect..
Pe cei 16 ani de activitate(stagiu)media salariului a fost de aproximativ 90,935% din salariul mediu brut pe economie.

Calculele mai departe sunt:

0,90935 puncte x 16 = 14,5496 total puncte : 35 = 0,4157 punctaj mediu anual X 107%(indice de corectie)=0,44480 x 790,7 = 352 de lei pensie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cuantumul pensiei de invaliditate GL46210681 GL46210681 sunt in concediu medical si o sa fiu propus pentru pensinare pe caz de boala am 17 ani vechime si din cauza bolii nu mai pot sa lucrez si nu stiu la cit ma ... (vezi toată discuția)
Buna seara - majorare pensie de urmas alinadriana alinadriana buna seara.am si eu o problema..nepoata mea are 17 ani,mama ei a decedat cand ea avea 1 an,primeste pensie de urmas,dar de 7 ani nu i s-a mai majorat pensia.as ... (vezi toată discuția)
Calcul pensie invaliditate gr.3 stefimit stefimit Buna ziua . va rog sa-mi spuneti cum se calculeaza pensia pentru invaliditate gr.3 ,(spondilita gradul 4) cu 28 ani vechime.. Va multumesc (vezi toată discuția)