avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Constructie fara autorizatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Constructie fara autorizatie

O CONSTRUCTIE de ex.acoperisul unui bloc tip terasa , a fost modificat in acoperis tip serpanta in anul 2009.Persoana care a facut aceasta modificare nu are autorizatie de contructie.Fiind la etajul 4 s-a angajat ca face el aceasta lucrare,dar sa se foloseasca de pod CA in loc de magazie.Toti vecinii de pe scara am semnat pentru EL, cu toate ca acum in loc de magazie a facut camere de locuit. PARTEA proasta este ca jgheabul si burlanul nu mai functioneaza si toata apa de pe acoperis curge pe peretii locatarilor si-i degradeaza.Proprietarul acoperisului nu mai aude si asa suportam nesimtirea lui.
Acum in 2014 nu mai poate fi sanctionat de primaria ca este fara autorizatie?
NU poate fi tras la raspundere ca nu-si repara defectiunile??
Poiectarea si executia acoperisului au o multime de erori, altfel n-ar fi curs apa pe pereti NU avem asociatie!!
Cel mai recent răspuns: DinuX , utilizator 16:06, 15 Septembrie 2014
Pentru a scapa de problema dv, respectiv apa care curge pe peretii blocului, trebuiesc efectuate lucrari de drenarea apei, lucrari care vor fi suportate de toti locatarii blocului. Acoperisul blocului apartine tuturor locatarilor din bloc. daca nu se cade de comun acord in vederea efectuarii reparatiilor se va repara de o persoana sau un grup dupa care, prin hotarare judecatoreasca, vor fi obligati si ceilalti locatari la plata. Asa zisul proprietar al acoperisului nu este de fapt proprietar ci maidegraba coproprietar.


Daca modificarea nu detine acordul asociatiei de proprietari si nici autorizatie de constructie si certificat de urbanism,sesizati oficial directia corp control din primarie si inspectoratul de stat in constructii care vor verifica si daca se confirma inexistenta formalitatilor legale vor dispune amenda si readucerea spatiului la forma anterioara interventiei neautorizate
Blocul nostru NU este afiliat la nici o asociatie de locatari,iar acoperisul l-a facut cu acordul tuturor locatarilor de pe scara.Sesizarea cu problemele ce le avem am facut-o la primarie , raspunsul a fost urmatorul:"am constataT faptul ca acoperisul tip terasa a fost modificat in acoperis tip sarpanta,lucrare ce s-a facut in 2009,drept pentru care ,conform art. 31 din legea nr.50/1991 privind autorizarea executarii lucrarilor de construire,fapta de a constrUi fara autorizatie de construire este PRESCRISA ".
De fapt, tot necazul s-a declansat , ca nu-si repara scurgerile de apa de la acoperis si ne uda peretii,geamurile de la apartamente.Controlul de la primarie tot ii da termene de remediere.
multumesc
Sesizati inspectoratul de stat in constructii care va constata inexistenta avizelor si va dispune amenda si desfiintarea lucrarii neautorizate
Art.31 NU exonereaza contravenientul decat de la aplicarea amenzii si NU obligativitatea intrarii in legalitate.Prin urmare,primaria,prin biroul sau serviciul de disciplina in construtii intocmeste pv de constatare a faptei si dispune intrarea in legalitate.Dar intrarea in legalitate se face facand dovada unui titlu real de proprietate,ceea ce respectivul nu are,pentru ca este in indiviziune cu toti locatarii si atunci,primaria,la cererea locatarilor dispune demolarea acoperisului si aducerea terasei la starea initiala.In caz contrar,cel putin un locatar(sau mai multi) pot sa-l actioneze in judecata cu "obligatia de a face" si sa fie astfel obligat sa demoleze lucrarea.Nu e simplu,dar se merita,avand in vedere atitudinea sfidatoare a acestuia.
Succes.

Alte discuții în legătură

Locatarii alingiusca alingiusca Buna ziua , locuiesc la etajul IV ,am facut proiect aprobat pentru construirea unei sarpante din lemn(proiectul nu este pe numele meu - pe numele asociatiei de ... (vezi toată discuția)
Autorizatie de construire pentru renovare apartament latrech latrech Ce tip de lucrari de renovare sunt legale intr un apartament fara autorizatie de construire? Cf . Legii N° 50:1991 ART 11 - 1, literele b), d) , f), g), h) ... (vezi toată discuția)
Mansarde asistent asistent De ce aprobari are nevoie o firma care vrea sa construiasca mansarde? (vezi toată discuția)